Следва

Velvet Rouge: Скулптурираната елегантност на Jason Wu Collection

Пластовете история на Кордоба създават новото Oscar de la Renta

NYFW...

Runway преди 5 години

Младите творци, Лора Ким и Фернандо Гарсия, за сезон Есен/Зима 2019, тръгват от вечното вдъхновение - пътешествието. Новата колекция Oscar de la Renta не следва идеята за специфична локация, а по-скоро за богатата напластена история, намираща се в опуса на няколко параметъра: старото, новото, далечината и ширината.

Именно, представената на NYFW, колекцията намира описанието си в естетичността на джамията/катедрала в Кордоба, изградена и декорирана в стила на католицизма и исляма, едновременно. Говорейки за натрупалата се разнородна декоративност, Ким и Гарсия, създават силуети обръщащи внимание на старото de la Renta костюмиране, тежката тъкан, дамската фееричност, новия туристически прочит, религиозната далечина и широчината на модния поглед.

Мислейки в полето на европейската и азиатска определеност, в поглед на естетическите идеали на религията, дизйнерите решават цялото в характерни за двете истории нюанси. Изграждайки мост между стерилността и строгостта на католическото сиво, черно, кафяво и ислямското тухлено и керемидно оранжево, дълбоко синьо, смарагдно зелено и кърваво червено, цялото бива обогатено с изискана принтировка на религиозни мотиви, богати, вињописни килими, както и деликатна, ръчна бродерия от маниста в стил арабика.

Окичената с ислямски арабески върху католическа основа колекция на Oscar de la Renta, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.