Следва

#ootd: Карлсон, който живее на покрива

Бродуей, Studio 54 и РOP културата през призмата на Michael Kors

New York was a pit, but we were dressed…

Runway преди 5 години

...така дизайнерът Майкъл Корс си припомня за бурния младежки период, сещайки се за лудите години и дългите парти нощи, след които си миел косата в бутиковата, мивка на работа. Връщайки се във времето, колекцията Michael Kors Colletction за Есен/Зима 2019 е реалена приказка на времето, когато дизайнерът, със силна доза оптимизъм, посреща право в лице бедствието.

Именно, вдъхновението е скрито в екстремността на театъра Бродуей, лудостта в Studio 54 и РOP културата от 70-те. Базирайки се около живописната тема, Майкъл създава ода към култовия период, изграждайки визии със свободни хипарски форми, американска претруфена нотка, парти поведение и холивудско усещане.

Цялото обхваща широк спектър на модни продукти сътворени от многоцветни, в стилистиката тъкани, между които фина коприна, габардин, многопластов жакард, кадифе, кашмир и изкуствена кожа. Усещането за бродуейско-холивудска театралност перфекто е представено с инкорпорирането на безкрайно множество пайети, ръчна бродерия от мъниста, блясък, камъни, ресни, както и аксесоарното предложение от многобразни, в естетиката обувки, воалетки, шапки, очила и шалове с пера.

Цветово, колекцията битува в неограничена гама на бежови, кафяви, сиви, сини, бордо и лилави тонове. Ориентирайки се към 70-те, хипарският прочит умело е изразен чрез дезениранираните, флорални принтове, както и гламурозната, РOP интерпретация на периода, с помоща на златисти, сребърни и бакърни, металически оттенъци.

70-тарската, парти колекция Michael Kors Colletction, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.