Следва

Цветен акцент за събуждане

Назаем взехме мъжкия часовник на дамската ръка

Часовниците като бижута предполагат много форми, като започнем от циферблата, минем през верижката и...

All fashion преди 14 години

Часовниците като бижута предполагат много форми, като започнем от циферблата, минем през верижката и завършим със закопчалките, в някои случаи толкова ефектни, че дори не забелязваш основна функция на самия часовник.

Те са много повече от един добре изглеждащ предмет. На разположение в различни цветове и дизайн, трябва да бъдат съобразени преди всичко с личността, която ги носи. Но безспорно са важен детайл, който предизвиква достатъчен интерес от страна на околните.

Първоначално създадени и приети най-вече като задължителен мъжки аксесоар, по-късно и фетиш, без значение дали говорим за кожен или за такъв с метална верижка, постепенно не дотам новата мода за мъжки часовник на дамската ръка настъпва и на червения килим.

По улиците на Ню Йорк или на многото събития, състоящи се в LA, жените се заиграват с него като аксесоар, така както го правят само със своите обувки-до степен на създаване на изкуство.., а колкото по-големи и по-забелязващи са те на китките им, толкова са и по-тренди.


В рекламната кампания на Givenchy за есен-зима 2009, снимана от Мерт и Маркус, огромният часовник силно се забелязва като акцент.

Breitling, Chopard, Dubey, Roger Dubuis, Piaget и, разбира се, Rolex, са предпочитаните марки за хората с по-големи финансови възможности, но съществуват и по-непопулярни марки, които предлагат качествени, красиви и достатъчно достъпни часовници, с които всяка жена може да се сдобие, за да е в крак с времето...

Тенденцията не е екслузивна, не е и неочаквана, имайки предвид особените пристрастия, които жените проявяват към елементите и аксесоарите на своите половинки. Не е абсолютна класика, но е на път да се превърне в такава. Никак не е кокетно, даже напротив, но вече е задължителен елемент от гардероба на всяка дама.



Заигравайки се все повече и повече с мъжките елементи в обеклото, като лек акорд сила, поставен на нежната ръка, големите, понякога грубички часовници, наред с oversized ризата, вълнения пуловер и коженият клин, се превръщат в задължителна придобивка за тази година.

Главните достойнства са съчетанието от един по-casual стил, смелата показност на елегантна кожа или пък метал, и лекото загатване на факта, че още едно типично мъжко „съоражение” галантно е предало фронта, в полза на нежния пол. Своя дебют те направиха още преди няколко сезона.

Радушно приети от някои, от други не толкова, огромните ръчни часовници, освен основното си предназначение, всъщност прекрасно изиграват и ролята си на леко агресивен предмет, който умело съчетан с други аксесоари, е приятната доза дързост на всяко ежедневено облекло.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.