Следва

Ако всички модни блогъри бяха такива... Д.К., 73

Boxy blazer: Какво е и как ГО носим?

fashion trends...

All fashion преди 5 години

Демна Гвасалия и Фиби Файло ги превърнаха в задължителен must have преди няколко сезона, а поклонниците на силуета ги качиха на пиедестал в уличния стил.

Вече се чудите какво е Boxy blazer? Следват няколко характеристики, по които лесно да го идентифицираме:

- квадратна форма, а оттам и boxy
- изглежда като изваден от бащиния дрешник
- очевидно е от 80-те
- раменете са XL или много натрапчиво напомнящи за себе си
- огромен силует


След като разбрахме "какво е", сега е необходимо само да знаем как да носим едно от най-разнообразните облекла на сезона. "Тромовият" блейзър е тенденцията с главно "Т" на тази Пролет, не само защото е превълплъщение на симбиозата на мъжкия силует и американската свобода на 80-те, а защото е буквално фешън ежедневна униформа.


Съчетаваме с плисирана пола, за да влезем в тенденцията Trad, преписана на модния редактор Наташа Голденберг, която обожава американските силуети с гигантски рамене, но винаги ги комбинира женски и свежи дизайни в непредсказуеми тонове. Трикът е към boxy blazer-a да се добави риза с принт, пожелателно оувърсайз, и, както вече казахме, плисирана пола.


Друга ултра печеливша комбинация е: висока яка + прави дънки. Стане ли дума за мъжественост не само белите ризи могат "да живеят" в boxy blazer-a. Джъмперите с поло яка също са идеални за завършване на естетиката от осемдесетте, придружени, разбира се, от панталони или деним с права кройка. Женското докосване остава само за аксесоарите...


"Сакото на тате" си комплиментира чудесно и с летни флорални рокли, като ги прави твърде неформални и особено подходящи за стрийт модния живот, в комбо с гигантски "много грозни" сандали.

Най-простата алтернатива при комбинирането на boxy blazer е, без съмнение, да бъде част от костюм от две "парчета" от мъжки характер с голям силует. Monocolor или не, тази визия е чудесен начин да усъвършенствате спокойния силует.

И last but not least носенето на туидов, а и не само, boxy blazer като рокля е решение, подходящо само за феновете на рисковите стилове. Само, обаче, си го представете: в комбинация с бял чорапогащник със закачлив принт и хващаща окото чанта.

А сега, марш да опитомявате мъжката чаровност на изразените рамена и квадратната форма, задължително, обаче, с горните стъпки написани на листче.

More All fashion