Следва

Градска устойчивост и поглед към бъдещето от 3.1 Phillip Lim

Преувеличената реалност на Marc Jacobs

Марк Джейкъбс продължава да се движи в познатата ни от няколко сезона вече естетика, в която водещи мотиви са 80-те години на миналия век в най-разточителните силуети от ерата, взаимствани от Клод Монтана и Ив Сен Лоран...

Runway преди 5 години

Обемите, съвсем очаквано, не отсъстват от lineup-а, а напротив, дори го доминират. На места обемите добиват екстремни размери - кашмирените палта и пелерини са сякаш напълнени с въздух, а роклите са драматично подсилени с множество пластове кринолин.

Използваните материи са своеобразен акцент - луксозни вълни и кашмир под формата на палта, но и още поли; лъскави пера за изключителните рокли, в една от които дефилира самата Кристи Търлингтън; покрити с пайети карета в безупречни костюми и въздушна органза в парти рокли. За забележителните аксесоари за глава, забележете отново с пера, се грижи не кой друг, а самият Стефан Джоунс, а в основата им застава обикновената плетена шапка, търпяща различни интерпретации.

Есен/Зима 2019-та Джейкъбс разглежда през призмата на личното отношение, изразяващо се не само в дизайн подхода, но и още в самото дефиле. Локацията побира едва 180 души, моделите дефилират бавно и въздействащо по черния огледален под, а преувеличената реалност, която дизайнерът избира като тема, кореспондира блестящо във всеки един от наблюдаваните детайли>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.