Следва

16 години по-късно: Летисия пак сложи същия бял костюм

Баня на годината 2018: Публиката гласува за най-добрите проекти

20 човека от гласувалите ще спечелят специална предметна награда след приключване на конкурса...

All About Life преди 5 години

15-тото юбилейно издание на националния конкурс Баня на годината 2018 навлиза във финалната права преди официалната церемония по награждаване на победителите. Отворени са и 3-те категории за гласуване на публиката, като всички проекти са качени в сайта thebathroom.bg. Всеки, който се интересува от естетика и модерни решения за банята и иска да оцени иновативни предложения от архитектите и дизайнерите на България, има възможността да даде своя вот до 24 февруари. След приключване на конкурса, чрез томбола ще бъдат изтеглени 20 печеливши от гласувалите онлайн за избора на Баня на публиката. Късметлиите ще получат предметни награди - ръчен душ от специална колекция, носител на наградата за продуктов дизайн Red Dot за 2018-та.

Над 50 проекта са подадени от участниците в конкурса Баня на годината 2018. „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, „Идеалната семейна баня – 3D проект“ и „Реализирана баня в жилищна сграда“, са категориите, в които публиката може да намери проектите, за които да гласува. Официалното оценяване на професионалното жури, съставено от най-видните архитекти и дизайнери на България, приключи. Те споделиха своите впечатления от проектите и участниците. „Категорията за Училищна тоалетна е много удачна и необходимостта от повече внимание в тази област е наистина важна, защото средата, в която децата израстват е основополагаща за ценностите и критериите, които възпитаваме в хората.“, коментира арх. Юри Танов. Според журито, конкурса се развива всяка година и влияе положително върху развитието на професионалистите и взаимоотношенията между тях.

„Традицията, високата активност в социалните мрежи и медии, както и участието на изявени професионалисти в журито, правят конкурса интересен за участващите автори. За мен е удоволствие да виждам хармоничен интериорен дизайн с отношение към красотата и естетиката, в този ред на мисли се чувствам обогатен.“, споделя арх. Светослав Станиславов относно развитието на конкурса. В някои проекти са внесени различни идеи от природата, като по този начин правят помещението още по-уютно и естествено. „Много логично и естествено изглежда, където има вода и светлина да има живот. Внася много свежест и настроение, а и помага за "пречистването" и презареждането ни.“, коментира арх. Мирослав Гюнелиев.

Някои от проектите се отличават с нестандартни подходи. „Аспектът, който ми се струва, че се откроява като нещо ново, е че банята се третира като пространство с усещане за стая. Тази година предизвикателство през участниците е да овладяват по нестандартен начин пространството.“, добавя своето експертно мнение арх. Радина Гешева.

Гласуването на публиката продължава до 24 февруари, а проектите в трите категории, могат да бъдат намерени на сайта thebathroom.bg, както и повече информация за критерии, жури и награди.

More All About Life