Следва

Silky Touch

DAD SANDALS, от създателите на dad shoes

trends...

All fashion преди 5 години

Те са естествените наследници на Birkenstock и достойните летни заместители на "татковите маратонки".

В трекинг стил, със "буца" силует и задължителното велкро, винаги грозните утилитарни сандали са чепиците, за които Лято 2019-та ще се м-о-л-и.

Знаем, че са особено непривлекателни, но пък плюсът им е, че са ужасно функционални и носят максимална подкрепа, благодарение на велкро закопчаването, а дебелите им, почти офф-роуд, подметки гарантират максимален комфорт.

Съветваме ви да ги вземете още преди да станат модерни, защото през следващите месеци сандалите ала отивам на планина или риболов ще са допълнение на абсолютно всеки заслужаващ си стрийт стайл аутфит, допълвайки го с допълнителна тенденциозна сложност.

Всъщност, тенденцията на dad sandals се развива в продължение на много сезони, преминавайки през няколко фази - от Birkenstock с дизайнерското докосване на Фиби Файло и минималистичните Teva до сега, когато на дневен ред са японските Suicoke и множеството им велкро ленти.


Teva

Виждаме ги на всеки ъгъл от седмиците на модата по модните столици, а вече си имат и многобройни интерпретации в колекциите на големите. Микеле ги представи в Gucci Cruise в ярки цветове и фантастични детайли, Versace ги преразгледа като "окастрени" от тук от там маратонки, а Dries Van Noten им придаде малко по-ортопедичен вид и сложност.


Gucci

Утилитарните сандали и големите им размери са непривлекателни, но определено са допълнение към всички пролетно-летни тенденции, все пак дори Карл Лагерфелд ги позиционира в колекцията си за Chanel. Въпреки това не са за всеки вкус и, ако ви идват в повече винаги може да заложи на по-минималистичните им немски другари, които от години си играят на love/hate relationship с модните среди.


P.S.: Ние вече поръчахме нашите, спряхме се на една идея по-достъпен модел /този на Zara/, за да преценим дали въобще се виждаме в подобен модел обувка...


More All fashion