Седмичен ХОРОСКОП - 18.02 - 24.02

Astro преди 5 години

В периода от 17-ти до 25-ти февруари се усеща влиянието на секстила между Венера в Козирог и Нептун в Риби, предоставящ благоприятно време, в което да се съсредоточим върху чувствата, любовта и въобще извисените духовни вярвания. Този аспект притежава силен лечебен ефект върху душевните рани и терзания и достига до женските части на съществото с насочен поток спокойствие. Именно този секстил притежава потенциала да ни даде възможността за осъзнаване на дълбоката красота и дълбините, до които е способна да достигне истинската и всепоглъщаща любов.

Венера и Сатурн се намират в позиция на съвпад с Козирог от 18-ти до 28-ми февруари, предоставящи ни благоприятен период за прилагане на известна доза дисциплина по отношение на изкуството и свързаните с любов въпроси. Съвпадът представлява усърдно прилагане на грижа за хората и нещата, които обичаме, като е възможно също да индикира силно усещане, касаещо любовните въпроси, или посочващо, че любовта е предмет на ограничение или евентуално дори приключване. Аспектът може да върви по един или друг начин по положително-отрицателната скала, тъй като „любящото“ привличане на Венера може да бъде насърчавано или пък обратното – осуетено, от отговорната, сериозна и ограничаваща дисциплина на енергията на Сатурн.

Пълнолунието в Лъв на 19-ти февруари улавя настроенията ни и дава възможност да се подобрят и хармонизират приятелствата и семейните ситуации по пълноценен и обогатяващ начин. Луната в Лъв разкрива игривата, творческа и артистична страна на настроенията, като масата такива са лесно привлечени от нуждата да намерят топлина и привързаност или просто внимание в този момент.

Меркурий и Нептун се намират в аспект на съвпад с Риби (19 февруари - 27 февруари), разкривайки съобщения за свръхчувствителните въпроси и питания, отнасящи се до системите от убеждения на хората в сферите на духовността. Този аспект също предоставя доста благоприятен период за молитви, медитация и свързване с всичко по-висше.

Секстилът на Меркурий в Рак и Сатурн в Козирог (20 февруари - 23 февруари) дава възможност да научим жизнени уроци относно границите, ограниченията и отговорностите. Това е време на често обсъждане и дискусии около различните борби и трудности, предоставени ни от съдбата, за да достигнем до решение с подкрепата на близките си.

Още един секстил, този на Меркурий в Риби и Плутон в Козирог (23 февруари - 27 февруари), повишава комуникациите и дискусиите с подчертана възможност да се направи пробив в преговорите със силна власт; служи като добър момент за достигане до тези от друго поколение и за направата на опит да се съобщи нещо важно.

Хороскоп

Още от Astro