Tempest или контрастът в британската култура, от Burberry

Втората колекция на Рикардо Тиши, вижте първата ТУК, за Burberry отново замисли и провокира публиката. Започвайки с младежки и преминавайки в ансамбли за зряла възраст, ревю-спектакълът, показан снощи в Лондон в рамките на London Fashion Week, обедини различни култури, политически възгледи, стилове на живот и стилистики.

Предложението „Tempest” бе предствено в две отделни зали, акцентирайки върху контраста. Първото пространство - аранжирано с бруталистичен интериор и високи аркади от стоманени скелета, върху които се изкачват десетки деца. Сходно с помещението, първата част на колекцията е посветена на стрийт стайла и младите, момиченца и момченца, свободни да изразяват собствените си интереси, умения и стил,  като резултат на носталгия към времето, когато Рикардо е студент в Central Saint Martins.

Преминавайки към втората част от перфектен, бежов, поставен като емблема на марката тейлъринг, предназначен за британската аристокрация и световен елит, ревюто получава различен образ в алтернативната зала - аранжираното изцяло в дърво пространство, допълнено с удобни столове, наподобяващи частно кино, засилва ефекта на бюрокрацията и йерархичното напластяване в обществото. 

 

 

 

Чрез контрастите и специфичния социо-културен маниер в изразяването на творчеството си, креативният шеф на Модната къща се търси и намира в преплитането на различни естетики, очевиден резултат на младежки бунт. Започвайки с 90-тарското рейв поведение, дизайните се обогатяват с доза уестуудизъм (Вивиън Уестууд), изразен основно чрез корсети, както и гръндж момент с вкарването на деликатно бельо от дантела, в ролята на лицева дреха.

Изградените от дюсови и принтирани, предимно в тартан и каре, материи, са финиширани с майсторска ръчна детайлировка от капси, халки, ресни и пера. За цялостен завършек, коренно различните по естество ансамбли получават лека деконструктивност в самото изграждане, както и еджи дух и много Тиши поведение.

Сътворената от контрасти колекция на Burberry за Есен/Зима 2019, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia