Следва

cashmere, babe

Основните MAXI елементи на Mary Katrantzou

Земя, въздух, огън, вода...

Runway преди 5 години

Талантливата гъркиня, Мери Катранзу, подхранва въображението си, намирайки вдъхновение в древногръцкото, философско тълкуване за създаване на света. Следвайки тезите на първите философи, дизайнерката създава колекция за едноимената си марка, Mary Katrantzou, на базата на четирите основни елемента, земя, въздух, огън и вода, цветово смесени в мегаломанска симбиоза.

Разглеждайки естеството на всичките, креативната твори в кутюр посока, представена чрез дъговидна призма, в полето на фееричността. За Есен/Зима 19, Катранзу отново инкорпорира любовта си към обемите, създавайки ги с помоща на увеличените пропорции, както и безкрайното органза множество набори, воали и щраусови пера.

Стилистично и конструктивно, колекцията борави в 80-те години на миналия век, наблягайки на простата, базисова форма, разцъфтнала и скрита зад скулптурираната декоративност в повечето случаи. Освен волуменозното тълкуване на водата и въздуха, близко до земята и огъня е интерпретацията на графични, натурални принтове и ръчна бродерия от мъниста и камъни, с флорални, абстрактни и пейсажни мотиви.

Максималистката, сътворена от цветова грандомания, колекция на Mary Katrantzou, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.