Основните MAXI елементи на Mary Katrantzou

Основните MAXI елементи на Mary Katrantzou

Земя, въздух, огън, вода...

Талантливата гъркиня, Мери Катранзу, подхранва въображението си, намирайки вдъхновение в древногръцкото, философско тълкуване за създаване на света. Следвайки тезите на първите философи, дизайнерката създава колекция за едноимената си марка, Mary Katrantzou, на базата на четирите основни елемента, земя, въздух, огън и вода, цветово смесени в мегаломанска симбиоза.

Разглеждайки естеството на всичките, креативната твори в кутюр посока, представена чрез дъговидна призма, в полето на фееричността. За Есен/Зима 19, Катранзу отново инкорпорира любовта си към обемите, създавайки ги с помоща на увеличените пропорции, както и безкрайното органза множество набори, воали и щраусови пера.

Стилистично и конструктивно, колекцията борави в 80-те години на миналия век, наблягайки на простата, базисова форма, разцъфтнала и скрита зад скулптурираната декоративност в повечето случаи. Освен волуменозното тълкуване на водата и въздуха, близко до земята и огъня е интерпретацията на графични, натурални принтове и ръчна бродерия от мъниста и камъни, с флорални, абстрактни и пейсажни мотиви.

Максималистката, сътворена от цветова грандомания, колекция на Mary Katrantzou, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia