Истории от живота: сестрите Бувие или голямата омраза

Истории от живота: сестрите Бувие или голямата омраза

Стилни, красиви и често привлечени от един и същи мъж. В сравнително all-telling интервю през 2016-та, по-малката от сестрите Бувие, Каролин 'Лий', се обръща назад към корените на дълбоко преплетените съдби - своята и тази на сестра си - и начина, по който се справят със славата и трагедията, в интервю пред Сам Кашнер/Vanity Fair, оставащо в историята като най-истинското, давано въобще от сестрите. В обстоен прочит разглеждаме как и защо по детски чистата сестринска любов прераства в скрита ненавист, първо, заради борба за бащината любов, а после... заради борбата като цяло; борбата за всички и всичко; борбата на всяка цена...

Родени, за да блестят, момичетата Бувие - Жаклин и Каролин - безпрекусловно са едни от най-известните сестри в света. Джаки е прилежна, тъмнокоса, атлетична и резервирана. Лий, три и половина години по-малка - авантюристична, със светли коси, пухкава, дяволита. Като малки наричат себе с Джакс и Пийкс, но с времето се отдалечават до такава степен, че рядко се назовават с цяло име.

"Когато бях на седем и живеехме в Ню Йорк, избягах", разказва Лий навръх 83-тата си годишнина, преди две години, пред Глория Стейнъм. "Взех кучето и тръгнах по Бруклинския мост... Не стигнах далеч, даже никак... Всъщност е доста сложно да избягаш с високите обувки на майка си." Подобна пакост не може да се очаква от по-голямата Джаки, въпреки че двете момичета са отгледани и възпитани еднакво. Всъщност различията в характерите и предполагаемите конфликти в зрелостта се индикират още в невръстните им години.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.