Следва

Виржини Виар: Коя е наследницата на Карл?

R.I.P Карл Лагерфелд: Отиде си ГОЛЕМИЯТ!

Лагерфелд издъхна в болница в Париж, а точните причини за смъртта все още не са изяснени...

All fashion преди 5 години

Едва няколко седмици след като изуми всички и за първи път от 40 години насам не се появи, за да се поклони на публиката си след дефиле, 85-годишният иконичнен дизайнер на Chanel и Fendi - Карл Лагерфелд, почина!


Посветил близо 70 години от живота си на работа в света на модата, легендарният германец ще бъде запомнен с революционните си дизайнерски решения, които превърнаха затворената фешън индустрия в част от света на изкуството и знаменитостите.

Дързък, безстрашен, често първи в много начинания, като това сам да снима рекламните кампании на модните къщи, за които твори, или пък да положи крак на дизайнерските колаборации с H&M.


Безусловен талант, Лагерфелд винаги усещаше, а и уцелваше, тенденциите на дневен ред по най-правилния и находчив начин. Освен моден, изключително запален любител на литература и журналистика, изкуство и фотография, с лична библиотека от над 300 000 заглавия.

Според Лагерфелд не книгите, а жените, обаче, са крайъгълният камък в работата му. „Без музи, процесът на създаване ще бъде абстрактен и безжизнен“, заяви дизайнерът през 2014 г. "Те помагат да се изпълнят нещата с изражение и форма."

Иновативен от страна на дизайнерски решения, кошмарен що се отнася до повтаряемост: "Много бързо ми омръзва, всичко! Мисълта, че трябва да рециклираме една и съща тема отново и отново е моят кошмар", искрен е преди повече от 35 години Кайзера пред американския Vogue.

Карл Лагерфелд започва модната си кариера като асистент на Пиер Балмен през 1955-та година. Присъединява се към Chanel през 83-та, прекарвайки в Модната къща рекордните 36 години начело. Именно той прави марката на Шанел лидер в индустрията. През 2017 г. Chanel за първи път пусна финансови данни, разкривайки, че са направили доход от 1,35 милиарда долара за предходната година.

Ще го запомним го така: бял спретната яка, кожени ръкавици, задължителните слънчеви очила и сребърна коса на ниска опашка - униформата на човек, който създаваше тенденции без да ги използва!

Au Revoir, Карл! Ще ни липсваш, не само на нас, на света! Особено сега, когато всички се чудят кой точно ще наследи Chanel, а отговорът вероятно се крие ТУК!


More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 16 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...