Следва

Официално е: Виар НАСЛЕДИ Кайзера

When Karl Came to Chanel: Първата колекция на Лагерфелд за Шанел

remember, remember...

All fashion преди 5 години

Карл Лагерфелд е синоним на Chanel, точно толкова, колкото и самата Габриел Шанел.

По ирония на съдбата, денят е вторник - 25-ия ден от първия месец на годината 1983-та, а легендарният дизайнер представя първата си колекция за Модната къща, като едновременно твори за Chloe и Fendi.

Есенният му кутюр, вдъхновен от военните времена на 20-те и 30-те годни, обаче, освен че изисква по близо 16 часа работа на ден, бързо измъква Chanel от клетката на дизайните на 80-те, в която е затънала.

Още тогава Лагерфелд е съвсем наясно, че френският лейбъл трябва да бъде тласкан към модерността, въпреки че до последно се уповава, а и уважава, наследството на Къщата.

Когато Карл идва в Chanel, мнозина никак не харесаха дизайните му с обемни кройки от тежки материи, детайли от джобове и груби колани. 30 години по-късно, обаче, всички са категорични: Лагерфелд наистина разбра Шанел!

Първата на Кайзера за Chanel, решена в цветовата гама на тъмните нюанси със страстно докосване от червеното, разглеждаме в няколко кадъра в галерията горе>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.