Следва

Официално е: Виар НАСЛЕДИ Кайзера

When Karl Came to Chanel: Първата колекция на Лагерфелд за Шанел

remember, remember...

All fashion преди 5 години

Карл Лагерфелд е синоним на Chanel, точно толкова, колкото и самата Габриел Шанел.

По ирония на съдбата, денят е вторник - 25-ия ден от първия месец на годината 1983-та, а легендарният дизайнер представя първата си колекция за Модната къща, като едновременно твори за Chloe и Fendi.

Есенният му кутюр, вдъхновен от военните времена на 20-те и 30-те годни, обаче, освен че изисква по близо 16 часа работа на ден, бързо измъква Chanel от клетката на дизайните на 80-те, в която е затънала.

Още тогава Лагерфелд е съвсем наясно, че френският лейбъл трябва да бъде тласкан към модерността, въпреки че до последно се уповава, а и уважава, наследството на Къщата.

Когато Карл идва в Chanel, мнозина никак не харесаха дизайните му с обемни кройки от тежки материи, детайли от джобове и груби колани. 30 години по-късно, обаче, всички са категорични: Лагерфелд наистина разбра Шанел!

Първата на Кайзера за Chanel, решена в цветовата гама на тъмните нюанси със страстно докосване от червеното, разглеждаме в няколко кадъра в галерията горе>>>

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.