Следва

Обединените цветове на Benetton ТРИУМФАЛНО се завърнаха на сцената на MFW

Диагнозата: От какво почина К.Л.?

iconic...

All fashion преди 5 години

Роден в Хамбург, в семейство на швед и германка, Карл Лагерфелд се мести в Париж в ранните си 20 години... и издъхва също там, сякаш като по желание.



"Не искам да има погребение, предпочитам да ме кремират и останките ми да бъдат прибрани при тези на майка ми", каза в скорошно интервю Кайзера.

Човекът, който върна в играта Модната къща на Коко, всеизвестен с хапливия си език и обиди, издъхна днес във френската столица на 85 година възраст.

Официалното изявление не включва посочена диагноза, но слуховете в модната индустрия издават, че Карл е починал от рак на панкреаса, с който се е борил години наред.

И до края на живота си, Лагерфелд твърдеше, че най-близката му връзка е тази с бялата му котка Шопет: "Щях да се оженя за Шопет, ако беше легално", заяви през 2013-та дизайнер, малко след като "отвлече" животинката от модела на Chanel Баптист Джамбикони.

Голямата любов на Карл обаче си остава Жак дьо Баше, с когото имат близо 18-годишни отношения, преди французина да почине на 38 годишна възраст от СПИН през 1989-та година.

Дьо Баше е добре познат в парижкото елитарно общество, най-вече благодарение на развратните си партита. Въпреки, обаче, че той и Карл са заедно в продължение на две десетилетия, двамата никога не са правили секс!

"Не спя с хората, които обичам. Предпочитам да плащам на елитни проститутки за секс", заяви през 2010-та иконичният дизайнер.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.