Следва

Обединените цветове на Benetton ТРИУМФАЛНО се завърнаха на сцената на MFW

Диагнозата: От какво почина К.Л.?

iconic...

All fashion преди 5 години

Роден в Хамбург, в семейство на швед и германка, Карл Лагерфелд се мести в Париж в ранните си 20 години... и издъхва също там, сякаш като по желание.



"Не искам да има погребение, предпочитам да ме кремират и останките ми да бъдат прибрани при тези на майка ми", каза в скорошно интервю Кайзера.

Човекът, който върна в играта Модната къща на Коко, всеизвестен с хапливия си език и обиди, издъхна днес във френската столица на 85 година възраст.

Официалното изявление не включва посочена диагноза, но слуховете в модната индустрия издават, че Карл е починал от рак на панкреаса, с който се е борил години наред.

И до края на живота си, Лагерфелд твърдеше, че най-близката му връзка е тази с бялата му котка Шопет: "Щях да се оженя за Шопет, ако беше легално", заяви през 2013-та дизайнер, малко след като "отвлече" животинката от модела на Chanel Баптист Джамбикони.

Голямата любов на Карл обаче си остава Жак дьо Баше, с когото имат близо 18-годишни отношения, преди французина да почине на 38 годишна възраст от СПИН през 1989-та година.

Дьо Баше е добре познат в парижкото елитарно общество, най-вече благодарение на развратните си партита. Въпреки, обаче, че той и Карл са заедно в продължение на две десетилетия, двамата никога не са правили секс!

"Не спя с хората, които обичам. Предпочитам да плащам на елитни проститутки за секс", заяви през 2010-та иконичният дизайнер.

More from View Sofia

Trend Report: Neón

All fashion преди 5 години

Неонът, под една или друга форма присъства на модния небосклон още от изминалата година, но макар и не съвсем тайно да се надявахме, че без много шум ще се оттегли в забрава, съвсем противно на очакванията, се завръща с гръм и трясък за настоящия вече пролетно-летен сезон...

Истории от живота: R.I.P. Алла Вербер

All fashion преди 4 години

Преди ден, на 61 години, почина една много любопитна, загадъчна и интересна жена - руската еврейка Алла Вербер, бизнес дама, журналист, предприемач, вицепрезидент на компанията за търговия с луксозни стоки Mercury, fashion-директор на ЦУМ в Москва и ДЛТ /еквивалента на ЦУМ в Петербург/.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.