Следва

Вторник в Книгата: Aoustic Soul/LIVE

Дипломираните магистри от НХА с изложба в Галерия „Академия“

Академията продължава сътрудничеството си с Експресбанк в областта на изкуството

Events преди 5 години

За поредна година в пространството на галерия „Академия“ ще бъдат представени изложбите с дипломни работи и проекти на магистрите от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства на НХА. Експозициите са резултат от творческите търсения на младите автори и демонстрират професионалните им умения, нови подходи и авторски решения, реализирани с различни техники и материали. Изложбите на дипломираните магистри са едно от най-представителните събития за НХА, които потвърждават лидерската позиция на Академията като образователна институция в областта на дизайна, изящните и приложните изкуства.

В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Програмата се осъществява със съдействието на Експресбанк – дългогодишен партньор на НХА. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите в галерия „Академия“ (ул. „Шипка“1).
Националната художествена академия и Експресбанк, в продължение на тринадесет години съвместно осъществяват образователни и творчески проекти подпомагащи младите художници на Академията и развитието на съвременното изкуство.

ФАКУЛТЕТ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА, 12 – 22 февруари 2019 г.

Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: „Живопис“, „Стенопис“, Скулптура“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Фотография“.



ФАКУЛТЕТ ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА
,
 26 февруари (откриване от 18 ч.) – 10 март 2019 г.

Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил – изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Дизайн за детската среда“, „Дизайн на порцелан и стъкло“.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.