Следва

Този тренч е мания, мания! JW Anderson взриви с носталгична фриволност

Обединените цветове на Benetton ТРИУМФАЛНО се завърнаха на сцената на MFW

Мулти колоритен comeback...

Runway преди 5 години

Години наред ателието на United Colors of Benetton задоволява клиентите си, презентирайки новите колекции в частни пространства, далеч от очите на реалността. За сезон Есен/Зима 2019, UCB реши да зарадва публиката, представяйки новите си дизайни конвенционално, с ревю.

Началото на first ever дефилето на дизайнера Жан Шарл дьо Кастелбажак  започва мирно и тъжно, с трибют за починалия Лагерфелд. След краткото мълчание, обаче, е време за силно осветление, дива музика, много цветове... Време е за шоу!

Относно сценографията - визуалистите на марката аранжират луксозно импровизорно ателие, обединяващо шивачки, кроячи, тъкачи, шевни и бродировъчни машини, ютии и манекени. Очаквано и твърде емблематично, новото предложение на Benetton набляга на разнообразието от цветове, задължително включвайки трите основни плюс иконичният за тях зелен тон. Модерният, но разпознаваем за Къщата прочит е в изразяването чрез графични мотиви, растерни принтове, шрифтове, лога, както и cartoon персонажи със закачлив тон.

Разходените из работещото ателие ансамбли са сътворени на база простите форми и изчистената линия, с цел уют, функционалност и практичност като основна мисия на марката. Освен грандоманското използване на мулти колоритна палитра, Castelbajac разглежда цялото през призмата на тенденциите, интерпретирани с масова употреба на деним, рuffer палта и ботуши, увеличени пропорции, грозни кецове и лейъринг подход, засегнали както дамските, така и мъжките предложения.

Comeback шарената колекция на United Colors of Benetton, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.