Следва

Dettagli di Moda di Milano 2019: Обувките и костюмът на Светла

Гласът на публиката в новата колекция на Roksanda Ilincic

Тя не се опитва да говори с всички и на всички. Тя знае с кого иска... 

Runway преди 5 години

FW е мястото, на което, като на седянка, множество дизайнери разказват различни приказки, провокиращи мнения, разсъждения и преживелици, и будят, задържат, ескалират или губят интереса на публиката. Когато говорим за почитателите, в случая със сръбкинята Роксанда, и едноимената й марка Roksanda Ilincic, гласът на аудиторията е важен компонента в творческия процес. 

Илинчич умее да изразява себе си, без да се опитва да говори буквално с клиентелата си, защото предварително знае с кого говори, познавайки интересите и желанията на очакващите творчеството й. Новото предложение, както винаги за вдъхновение има изкуството, изразено чрез колоритност и с лекота. Сходно с избраната тема, Роксанда целенасочва идеите си в посока освободено тяло, обемност, лека акцентираност и силна женственост, обогатени с доза спортен тон.

Разгледана отделно, първата част на шоуто, надочена към ежедневието, разказва за модерната жена, нуждаеща се от свобода, комфорт и уют. Задоволявайки параметрите, дизайнерката предлага широк спектър на конвенционално облекло, лишено от строга форма, със спортен дух и артистично поведение. Когато става дума за вечерното предложение, Илинчич набляга на елегантността, обемната доминантност и деликатната декоративност, с множество мъниста и щраусови пера.

Разходените под пречупващи светлината многоцветни плаки, ансамблите от коприна, шифон, памук, вълна, габардин и тафта, са разгледани в две противоположни, но симбиотично съчетани палитри. Контрастно на доминантните маджента, горчица, оранжеви, тютюнени и жълти тонове, Илинчич добавя разкошна приказка от нежни, пастелени нюанси, както и дребни акценти от графично-флорални щампи.

Разчупената, мотивираща за свобода на тялото колекция на Roksanda Ilincic, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.