Следва

Меган пръсна половин милион за бебешкото парти

Говори ми за ЛЮБОВ 2019: Глория Петкова

И тази година, както предишните три, през Февруари говорим за ЛЮБОВ!

All About Life преди 5 години

Ние много обичаме Глория Петкова, камерата и сцената обичат нея, затова и с удоволствие следим и споделяме с вас нейните трансформации. Модел, ди джей, актьор и живописец, Глория скоро премина през още една повратност в живота си, не просто промяна, а истинска метаморфоза, заради която днес цъфти, сияе и блести повече отвсякога! И която идва единствено и благодарение на Нея – Любовта! Затова този февруари говорим с Гло, която можем да видим в новия сериал на БНТ „Денят на бащата“, за Любовта, естествено! 


Глория, видимо красива и озарена, запечатваме и улавяме в този разговор, благодарение на бижуто на мобилната фотография  Huawei Mate 20 pro.

V.S.: Глория, днес целият ти аутфит е в червено. Заради нас, заради себе си, или показваш нещо по-невидимо? Всичко е любов, ли?

Глория Петкова: Настроението ми е влюбено като цяло. Напоследък много нося червено, той е пауър цвят, явно така се чувствам. Това е моят цвят на сезона. Чувствам се много влюбена, сякаш съм на правилното място в живота си и явно цветът съответства на емоциите ми. Но може би винаги съм била такава – винаги търсеща по някакъв начин любовта в различните й измерения. Дали към семейството ми, хората, изкуството, природата, ума… Винаги е имало нещо, което съм обичала. За мен е много важно да изпитвам любов към нещо.

V.S.: Вероятно и към нещата, с които се занимаваш?!
Г.П.: Изобщо не мога да си представя да правя нещо, което не обичам! И, слава Богу, съм имала възможността да върша неща, които ми носят удовлетворение и любов!



V.S.: Има ли почивен ден любовта?
Г.П.: Предполагам, че за различните хора тя има почивни месеци, години, дори. Но, когато намериш онази, истинската любов, която те изпълва, пали и те кара да се чувстваш цял, тогава не би трябвало да има почивен ден.

V.S.: Ти намери ли я?
Г.П.: Да! Най-накрая! След доста неуспешни опити.

V.S.: Има ли полза от неуспешните опити?
Г.П.: Ако не ги гледаме като такива и не си вземем поука, ще ни доведат до депресия. Иначе не бихме могли да се развиваме, надграждаме и да продължаваме напред.



V.S.: Как откри твоята Любов?
Г.П.: Намерих я в лицето на мой приятел, не знаех, че това ще е Той, изобщо не съм си го и помисляла! Имахме период, в който чисто душевно се приближавахме и отдалечавахме. В един момент и двамата бяхме готови един за друг и се гмурнахме с главата надолу. Без да мислим за последици, да очакваме нищо, да се съобразяваме с реакциите на някои от „приятелите“ ни, които бяха скептични относно нашата връзка. А ние не сме разсъждавали дали и как ще се получи. Просто сглобихме двете части на сърцето.

V.S.: Татуирала си „това“ измерение на обичта – името на дъщеря ви Анабел, на ръката си. Изобщо - има ли измерение любовта?
Г.П.: Тя работи във всички измерения. Понякога наистина не сме способни да я оценим като любов, виждаме я като нещо друго. Но тя е навсякъде и благодарение на нея са написани, нарисувани, изпети най-големите и велики произведения на изкуството. Тя участва и е пряко свързана с нас през целия ни живот. Заради Нея има надежда, смелост, дори тъга, която да е градивна.



V.S.: Теб как те градира?
Г.П.: Превърнах се в личност, по-силна и по-градивна. Когато човек е обичан, е по-деен. Има апетит за живота.

V.S.: А това мъничко същество какво ти даде?
Г.П.: Всичко! Много съм емоционална и даже настръхвам и се насълзявам като говоря за нея! Реално не познавах такава любов, каквато изпитвам към дъщеря ми от момента, в който се появи. Това е най-вълшебното нещо, което не може да се разкаже с думи! То е най-доброто и най-чистото от мен и съпруга ми, събрано в едно малко човече! От което блика любов и е толкова съвършено, нежно и невинно, че речникът ми не е толкова богат, за да опиша! Благодарение на нея изпитах любовта. Всъщност, ако има олицетворение, форма и облик на любовта, това е тя – Анабел!



V.S.: ТЯ какво промени в живота ти?
Г.П.: Невероятно е! Всичко ми се промени тотално, целият ми живот. Не мога даже да си представя какво е било без нея. Гледам назад във времето и си говорим със съпруга ми как преди сме си мислили, че сме постигнали нещо в живота, че сме дали нещо на света, че сме се развили като личности по някакъв начин. Но след като тя се появи осъзнахме, че не сме живели изобщо. Това не е бил истински живот, било е някакво егоистично съществуване. Сега е истинският живот!

V.S.: Човек малко или много е егоист. Лично през твоята призма промениха ли се и как твоите чувства и усещания към заобикалящия те свят, след идването на Анабел?
Г.П.: Разбира се, тях ги има. Но, като че не са толкова важни, колкото преди. Не са толкова силни. Дори някои емоции вече ми изглеждат смешни, неадекватни и неистински.



V.S.: Връща ли ти се "на работа"?
Г.П.: Аз не съм спирала и продължавам да работя, макар и с понамален интензитет. Иска ми се да намеря повече време и настроение за рисуване, каквито нямах през последната година. Иначе продължавам с актьорството, както и да пускам музика. И никога няма да спра да правя онова, което обичам, каквото и да ми коства. Ще означава, че съм спряла да съществувам.

V.S.: В такъв случай – коства ли Любовта нещо, което ти си готова на всяка цена да платиш?
Г.П.: Не. Мисля, че любовта в истинската й форма не изисква да се заплаща и дава нещо в замяна. Чистата любов е лесна, не налага да полагаш усилия, не се нуждае да се бориш и гърчиш за нея. Бракът, от друга страна, е свързан с конкретни решения, съпроводени с компромиси, старание и спорове. Но любовта, независимо дали й е сложен пръстен на десния безимен пръст или не, просто съществува такава, каквато е, или изобщо я няма.



V.S.: Възможните за Глория компромиси?
Г.П.: Всякакви, в рамките на разумното! Особено когато е взаимно и виждаш, че човекът до теб истински те обича и прави всичко възможно, да се чувстваш добре и щастлив. И изобщо не говоря за грандиозни ситуации, а за някакви малки компромисчета, като това този път да се съобразиш с неговото предпочитание за храна. Защото го искаш, защото го обичаш и за теб е по-важно той да е щастлив, отколкото ти самият.




Благодарим на ресторант „Щастливеца" на ул. „Сан Стефано" 22 за топлата, уютна, много вкусна, предразполгаща атмосфера! Освен там, хапваме щастливо и любовно и в ресторант „Щастливеца" на бул. „Витоша" 27.

Уловихме разговора и емоциите си в обектива, благодарение на Huawei Mate 20 Pro, който, освен изкуствен интелект (ИИ), има и тройна основна камера (40MP, 20MP и 8MP), разработена в партньорство с експертите във фотокамерите Leica. И е истинско бижу за мобилната фотография!

Вижте още кой ни говори за ЛЮБОВ през 2019 г.:

Биляна Савова
Fyre
Тома Марков
Мила Искренова
Тео Чепилов
Дара
Емануил Алберт
Елица Матева - Елма

More All About Life