Behind the mask: Мъката на едно Gucci

Арлекинови туники, панталони с набор в глезена, винтидж кралски яки и сълзи, спускащи се като бюти аксесоар за под окото... драматичната есенно-зимна колекция на Микеле за Gucci предизвика смесени емоции у всички в бранша.

Като допълнение към развилия се с грандиозна сила скандал по повод расизъм, продиктуван от италианската марка с техния balaclava пуловер, кончината на икончиния Карл Лагерфелд допълнително нагнети иначе подтиснатата обстановка на дефилето. Все пак кративният на Gucci години наред, през 90-те, работи с Кайзера, като дизайнер на аксесоарите под шапката на Fendi.

"Той бе чудесен пример за мен, не само в модата, но и в живота", каза след ревюто Микеле, спомняйки за Карл.

Иначе, традиционното - "безполова" естетика от Gucci, мъжките модели във високи талии и токчета, а жените "опаковани" в извънгабаритни блейзъри и пуловери. Маски, обозначаващи божества хермафродити, също играят роля на препратка към главната тематиката на дефилето. "В древния свят са смятали наличието на двуполовост за благословия", коментира лаконично вдъхновението си главният.

Шиповете с различна големина, потомци на пънкарското движение, и агресивна самозащита са поставени на пиедестал, което от своят страна предизвика куп въпроси дали, всъщност, Микеле, чиито творчески решения са поставени под питанка, не се притеснява за поста си и за първи път откакто стана особено популярен не работи в рамките на почти нормалното, вместо грубото, предизвикващото и често не особено естетическото.

Агресивното отстъпление в новата колекция на Gucci, представена в Милано, разглеждаме в галерията горе>>>


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia