Физическият и емоционалният глад нямат нищо общо. Как да ги различим

Физическият и емоционалният глад нямат нищо общо. Как да ги различим

Не, няма да говорим за консумиране на определена храна или вечеря преди нарoчен час...

Този път бягаме далеч от тайната на усъвършенстването на времето за вечеря, от здравословната храна, от полезните алтернативни за борба с желанието за сладко.Този път ще си говорим за навиците на слабите хора, провокирани от интересното четиво на Луис Наваро, експерт по емоционална интелигентност - "Четирите навика на слабите хора".

И, въпреки че не искаме да ви отклоняваме от другите добри практики за правилно хранене, искаме да се съсредоточим върху един определен навик, който придобива сериозна доза популярност.

Говорим за разграничаването на физическия глад от емоционалния глад, и храненето само когато сме физически, истински гладни.

„Физическият глад е чувство на празнота в стомаха, което ни предупреждава, че имаме нужда от енергия. Този вид глад може да бъде задоволен от всякакъв вид храна, а ние съответно можем да спрем да ядем, когато стомахът е достатъчно пълен. Емоционалния глад, обаче, не показва физически симптоми, Това, което наистина чувстваме, е емоция (скука, стрес, гняв), която несъзнателно ни тласка да се храним, за да се забавляваме, да се отпуснем или просто да изключим. Всъщност, нуждата, която ни тласка да ядем, е БЕЗПОКОЙСТВОТО”, обясняват експерти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.