Следва

Зендая е новата Джулия Робъртс

Сълзите на Gucci са, точно като всеки грим, средство да се скриеш, да изпъкнеш, да си друг...

Алесандро Микеле: "Обичам сълзите, израз на сила и емоция"...

Face преди 5 години



Акаунтът @guccibeauty цитира творческия директор на марката - Микеле, след снощното /20 февруари 2019/ ревю на Gucci Есен/Зима 2019 от Седмицата на модата в Милано.



Римският дизайнер показа мода, която разпердушини мненията по хоризонтала и вертикала относно модните и естетични достижения в колекцията, която на нас, определено, ни хареса, като смеси момчета и момичета, полова принадлежност, романтика и агресия, епохи, дължини, обеми, маски и тотална липса на грим и добави златни уши, много остри шипове на шията и дебели, многократно увити гривни-вериги по китките, и дори сълзи, стичащи се по лицата на някои модели, като например Елия София и Сара Хироми, както и на някои от момчетата.





Жената и мъжът Gucci са воини, съоръжени с всичко необходимо, включително маски на лицата, за да се скрият, да се покажат или да се трансформират?  Не се страхуват да се смеят, но от очите им капят сълзи. В този конкретен случай, създадени от експерта-гримьор Thomas de Kluyver. Защо моделите на Микеле плачат? От гняв? От тъга? Щастие? Радост?





Сълзите, както твърди стилиста на Gucci, със сигурност са родени от емоция. Всеки има право да интерпретира точния род емоция, предизвикал точно тези сълзи, както му харесва.



Това не е първият случая на "рев" в модни прояви. Миналата година на червения килим в Кан, Амбър Хърд бе гримирана с две кристални сълзи, а Лили Колинс излезе на Met Gala c една червена сълза на бузата. Нова мода в грима или не, този прийом въздейства. Ще видим как ще е нататък...





More Face