Следва

The Price Is Right: А ти печелиш ли от Мoschino на Джеръми?

Fashion’s longest love story: Последната на Карл за Fendi

the last one...

Runway преди 5 години

19 710, точно толкова дни и нощи Карл Лагерфелд е творил за италианската модна марка, с която работи съвместно дългите 54 години.

Всеки детайл от ревюто на есенно-зимната колекция на Fendi - от скиците на ключовите силуети, които Карл рисува всеки сезон, до това кой къде ще седи на първия ред на дефилето, беше изпипан до безобразие, а и нямаше как да е иначе - все пак това бе последната колекция на Лагерфелд за марката.

15 минути Кайзера в най-чистия му, изтънчен, моден, креативен вид - това ревю, част от Седмицата на модата в Милано, е по-скоро възхваляване на иконичен гений, отколкото посмъртен спомен.

Преплетената монография FF, която Карл проектира през 1981-ва, е навсякъде по дизайните, включително и релефна, върху котешката пътечка. И панделката... панделката, която се оказва последната инструкция от Карл за Силвия Вентурини Фенди, получена в понеделник, малко преди дизайнерът да почине от рак на панкреаса в парижка болница.

"Искам панделката" - И, така да бъде! Тя се превърна в главния детайл от новата колекция, присъствайки както на яките, така и завързана нахално на гърба на тренчове, плата и рокли.

През годините Кайзера поведе Fendi в многобройни посоки, като в последно време се задържа особено в полето на висококачествената елегантност примесена със спортно отношение, създавайки изключително изтънчени, а и трудни, кройки, които на пръв поглед носят визуална лекота.

За студените сезони жената на Fendi излъчва спокойствие, подплатено с огромна доза власт. На пиедестал са изкусният тейлъринг и nude палитрата, класическите форми, силуети и текстилни материали. Дизайните гонят усещането за втора кожа, което е постигнато освен с памука и с полу-прозрачните материи в ярките нюанси на жълто, аква синьо & още.

Олицетворената преданост, простотата, симбиотично свързана с копринения грях, и романтиката отразени в дизайни, които разкриват множеството идеи на въображението на един иконичен ум. Последната модна колекция на Лагерфелд за Fendi, и тяхната най-дълга любовна афера, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.