Следва

Isn't it romantic? Миуча и новата й Prada

Пошлото iconic Versace

“A little bit of imperfection is the new perfection.”...

Runway преди 5 години

... с тези думи Донатела Версаче защитава образа на новата Fall 2019 колекция. Ясно разбрала модерния Instagram начин на живот, креативната твори в полето на младежкото поведение, имперфектността, бунтарския подход и гръндж дух.

Избирайки 90-те и силното влияние на грънджа като субкултура, дизайнерката оставя леко на заден план трибют прочита към брат си Джани, обръщайки внимание на младата публика, Versace лукса и Донатела персонажа. Разработвайки характерния уличен стил, колекцията обединява разнообразие от модни продукти, съчетани по ултра модерен, спортно-елегантен, и както самата казва, леко проститутски начин.

Връщайки се във времето, малката Версаче обръща внимание на характеристиките на модната марка, обединявайки изискания силует, перфектната линия, множество изрезки, както и иконичния й портрет от Ричард Аведон. Базирайки предложението върху естеството на модната къща, съблазнителните ансамбли, обогатени с множество безопасни игли, каишки, кожи, дантела, максималистка, бижутерийна декоративност и бродерия, дават усещане за снобизъм, скъпарско и драматично поведение, кодирани като донателизъм в модата.

Творейки в посока гръндж, предложението е разгледано в безкрайна гама от неутрални, металически и вибриращи ярки цветове, както и допълнение от каре, тартан, бароко и „V” десени. За финал, множеството е аранжирано в черна, монументална елегантност, разходена от иконични Versaсe момичета.

Гръндж-донателизмът в колекцията на Versace, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.