Следва

Морските дълбини според Alberto Zambelli

Isn't it romantic? Миуча и новата й Prada

Булката на Франкенщайн... 

Runway преди 5 години

Вдъхновението за този сезон на италианската топ модна къща е тясно свързано с лайтмотива от последното мъжко шоу на Prada. Дизайнерката Миуча Прада съсредоточава творческите си умения в дарк посока, като избира Франкенщайн като водещ параметър, с цел оформяне на дамска визия ала булката на въпросния герой.

За колекцията Есен/Зима 2019, креативната шефка обръща внимание на разпознаваемите за марката характеристики - изисканата линия, майсторския тейлъринг, деликатната форма и сложната конструкция, разгледани през призмата на мистиката, ужаса и дарк поведението.

Творейки в дамска посока, и вземайки предвид романтичността, синьора Прада инкорпорира феминин-елементи от дантела, брокат, сърца и флорална, ръчно обработена 3D декорация като завършек на булчинския вид.

От друга страна знаем, че Миуча обръща силно внимание на случващото се в света в дадения момент. Имайки предвид тъмната страна на реалността, дизайнерката добавя войната като допълнителен елемент в цялото. Разглеждайки военния костюм от 50-те, Прада интерпретира утилитаризма чрез строгостта на униформата, обемни якета, джобове, прецизни детайли и груби обувки, добавящи доза мъжкарско поведение към изискания дамски дух.

Елегантната, с лек спортен привкус колекция, е аранжирана в гамата на мрачните сиви, дълбоко сини, маслинено зелени и черни тонове. Романтиката в цялото е изразена чрез разгледаните в небесно синьо, розово, пудра, кърваво червено и лимонено жълто модни елементи.

Военно-романтичната, Франкенщайн булка на Prada, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.