Следва

3D Art галерия в Mall of Sofia

Обичам българската музика! Класика за 3-ти март.

Музикалният маратон в зала „България“, по повод Националния празник на България 3-ти март, започва още от 27-и февруари с концерт на Гвардейския оркестър

Music преди 5 години

За поредна година Софийската филхармония и зала „България“ отварят сърца и врати за българската музика. И тази година на 3 март Концертен комплекс България става домакин на музикалния маратон под надслов „Обичам Българската музика“. В програмата са включени образци от народното творчество, класическата музика, поп и джаз композиции.



Близо 400 изпълнители ще представят шедьоври на родното музикално изкуство
в камерната и голямата зали „България“. Сред изпълнителите са камерните формации „Филхармоника“, „Бела Воче“, хор „Нуша“, хор „Гусла“, групата за автентичен фолклор „Бистришките баби и внучки“, Биг бендът на БНР, формации от НМУ „Любомир Пипков“ - София, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, хор „Нуша“, хор „Ваня Монева“, Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор, оркестърът на Софийската филхармония.



Музикалният маратон ще започне в 10 ч. сутринта
с изпълнения на ученици и студенти от НМА и НМУ. От 19 ч. е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Финал ще поставят солисти от Биг бенда на БНР от 20.30 ч.

И тази година водещ на събитието е актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин. Отделните събития ще се проведат на кратки панели. Дневната карта е 6 лв. и важи за всички концерти. Тя може да се закупи на касата на зала „България“, ticketsbg.com и eventim.bg.



А на 27-и февруари, сряда, отново по случай Националния празник на Република България, ще се проведе празничен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър, Софийска Филхармония, хорова капела „Светослав Обретенов”, Детски радиохор на БНР, Орлин Горанов, Емилия Валенти, Надя Казакова и ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков” - София. Заповядайте от 19 ч. в зала „България“!

More Music