Следва

Everything is wrong или нарочно търсената грешка в Au Jour Le Jour

Морските дълбини според Alberto Zambelli

За сезон Есен/Зима 2019-та италианският дизайнер Алберто Дзамбели разглежда морето като неизчерпаем източник на вдъхновение...

Runway преди 5 години

Той преразглежда темата от дълбините до повърхността, а отправните точки са органичните форми, които танцуват и се движат в ритъма на настоящето - те се свиват и отпускат, обгръщат сами по себе си в меки и деконструирани форми.

Съобразено с движението, за което дизайнера говори, цветовете,материите и отличителните финиши кореспондират прекрасно - микро пайетите проблясват деликатно; коприната пада тежко по тялото, а органзата, сякаш придържана от водата в морето, образува сложни и обемни силуети в наситени плисета.

Структурите говорят с различно темпо на определени места от колекцията - ако в началото те се движат тежко и бавно, то в края ритъмът се засилва и крайното впечатление наподобява съвременната хореография.

Подобно на мембрани, материите обхващат тялото и заемат неговата форма, а силуетите се разпростират измежду мини, миди и макси дължини в меки драперии или силни мъжки и оувърсайзд кройки. Цветовата палитра пък сякаш минава през филтър - гамата е ненатрапчива, нежна и с проблясъци на правилните места, подобно на огледално отражение във вода>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.