Морските дълбини според Alberto Zambelli

Морските дълбини според Alberto Zambelli

За сезон Есен/Зима 2019-та италианският дизайнер Алберто Дзамбели разглежда морето като неизчерпаем източник на вдъхновение...

Той преразглежда темата от дълбините до повърхността, а отправните точки са органичните форми, които танцуват и се движат в ритъма на настоящето - те се свиват и отпускат, обгръщат сами по себе си в меки и деконструирани форми.

Съобразено с движението, за което дизайнера говори, цветовете,материите и отличителните финиши кореспондират прекрасно - микро пайетите проблясват деликатно; коприната пада тежко по тялото, а органзата, сякаш придържана от водата в морето, образува сложни и обемни силуети в наситени плисета.

Структурите говорят с различно темпо на определени места от колекцията - ако в началото те се движат тежко и бавно, то в края ритъмът се засилва и крайното впечатление наподобява съвременната хореография.

Подобно на мембрани, материите обхващат тялото и заемат неговата форма, а силуетите се разпростират измежду мини, миди и макси дължини в меки драперии или силни мъжки и оувърсайзд кройки. Цветовата палитра пък сякаш минава през филтър - гамата е ненатрапчива, нежна и с проблясъци на правилните места, подобно на огледално отражение във вода>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia