Следва

Българин отличен с награда от Sony World Photography Awards 2019

Кой е Били Портър и защо облече вечерна рокля, не смокинг, на Оскарите?

"Аз съм просто мъж в рокля", казва Портър, една от главните сензации на галата...

Celebrities преди 5 години

Американският актьор, певец и сценичен изпълнител Били Портър прави смело „изявление", явявайки се на снощната Церемония по връчването на наградите Оскар в кадифена смокинг-рокля. Половодефиниращият аутфит, изработен от небезизвестния американски дизайнер Крисчън Сириано (победител в четвъртия сезон на Project Runway. Сещате се - онова предаване с Хайди Клум, като водеща, и Тим Гън + Нина Гарсия, като жури), подлуди заклетите ползватели на социални мрежи и събуди разпалени дискусии, продължаващи и към този момент.

Били открадна шоуто изпод носа и на дамите, и на господата на червения килим, създавайки същински фурор около себе си с екстравагантния аутфит. Докато масата коментари са подчертано положителни (но доколко са искрени, а не породени от страх - не се говори!), все пак някой се осмели да каже реалното си мнение (незадължително правилно или коректно, държим да отбележим). И това бе известният телевизионер Пиърс Морган, включил се с негативен коментар, в който нарича модния избор на актьора „абсолютно нелеп".

КОЙ Е БИЛИ ПОРТЪР?
49-годишният актьор е звезда в американската телевизионна програма Pose, наградена със Златен глобус за най-драматичен ТВ сериал. Там Били влезе в ролята на Прей Тел вече втори сезон, което му донесе и номинация за Злтен глобус в началото на годината. Въпреки че към момента е добре познато име в телевизионната и киноиндустрия, Портър започва кариерата си в театъра.

След като се дипломира от университета „Карнеги Мелън“ с програма „Музикален театър“, почти веднага започва да работи като доста драматичен театрален изпълнител, както можете да предположите. На по-късен етап в кариерата си стартират появявите му в много от известните бродуейски продукции - Grease, Smokey Joe’s Cafe and Five Guys Named Moe. Изиграва и Лола в „Кинки Буутс", за която роля получава награда „Tony“ през 2013-а за „Най-добро изпълнение от актьор в главна роля“ и „Grammy“ за същата роля.

Били влиза и в ролята на драматург в няколко продукции и има сертификат за професионален сценарист от UCLA (Калифорнийски университет в Лос Анджелис). След успешния старт в театъра, се потапя и в музикалната индустрия с пускането на дебютния си албум „Untitled“ през 97-а. Албумът, силно повлиян от RnB въздействията и включващ парчето "Love Is On The Way", присъства в саундтрака на „Клуб "Първа съпруга" с Бет Мидлър, Голди Хоун и Даян Кийтън. Съвсем наскоро беше обявено и присъединяването му към каста (Салма Хайек, Тафани Хадиш) на American Horror Story.

Били, който се идентифицира като хомосексуален, е омъжен за партньора си Адам Портър-Смит от 2017-а. Това е втори брак за 37-годишния Адам, който е съсобственик на Native Ken (бранд за луксозна слънчева защита, базиран в Ню Йорк). Двойката се запознава през 2009-а на вечерното парти, организирано от общ техен приятел.

ЗАЩО БИЛИ ПОРТЪР ОБЛЕЧЕ РОКЛЯ ЗА ОСКАРИТЕ?
Актьорът обясни избора си на визия в интервю пред Vogue: „Визията ми е интересна, защото не е drag. Не съм drag кралица, аз съм просто мъж в рокля", разказва пред модното издание. И продължава, заявявайки, че „винаги е искал да облече огромна вечерна бална рокля". Въпреки че визията му е меко казано смела, далеч не е първият, позволяващ си подобна инициатива. Twitter акаунт почти мигновено разпознава предполагаемия трибют, който актьорът отдава към „Кръстника на Екстравагандзата" - Хектор Xтравагандза.

Това дори не е първият път, в който Били създава таблоидни заглавия с модните си избори. По-рано тази година, на Церемонията за Златните глобуси, актьорът демонстрира бродиран костюм, съчетан с яркорозово наметало. Портър очевидно има определено отношение към модата - демонстрира екстравагантния си стил чрез инстаграм акаунта си и може да бъде видян, облечен в почти всичко - от перлени нагръдници до разноцветни кожи. Били заявява, че решава да се появи именно във вече сензационния смокинг-рокля, защото иска да "изпита очакванията" относно мъжествеността.

Коментарите буквално валят, а мненията варират от супер ласкави до крайно отрицателни. Всеки има право да изкаже мнението си и в секцията по-долу>>>

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.