Следва

Изложба "Омагьосано царство" на Николай Райнов

3D Art галерия в Mall of Sofia

Да станем част от триизмерна нидерландска приказка

Events преди 5 години

Oт 25 до 28 февруари популярният холандски художник Питър Уестерник, известен още като STREETPETER, гостува ексклузивно в Мall of Sofia. На живо, пред очите на гостите на търговския център, Питър ще създаде стъпка по стъпка уникално, специално проектирано за Mall of Sofia пано. Рисуването на новата триизмерна фантазия на холандския художник ще отнеме няколко дни и картината ще бъде завършена пред очите на всички на 28 февруари, в Mall of Sofia, ниво партер.



Питър Уестерник e основател на Planet Street Painting, един от водещите брандове в областта на уличното 2D и 3D графично изкуство през последните десетилетия, чиято мисия е да популяризира красотата на стрийт арта по вълнуващ и вдъхновяващ начин. Още от създаването си през 2003 г. и под ръководството на STREETPETER, Planet Street Painting удивява публиката в десетки държави на различни континенти с впечатляващи изпълнения на живо, като и с участия в редица фестивали, филми, рекорди на Гинес и др.



Майсторът на стрийт арта предоставя на Mall of Sofia свои авторски 3D рисунки, които ще превърнат търговския център в 3D арт галерия до 25 март. Посетителите ще имат възможност да се снимат с всяка от творбите, за да станат част от картините и да участват в специална томбола с награди 5 бр. Google Home mini и 1 бр. Wacom graphic tablet.



Използвайки анаморфната илюзия, художникът създава триизмерни изображения
, които създават невероятно „истинска“ оптична илюзия, така че когато застанеш до тях, ставаш част от голямата картина. Така в рамките на едно пространство можеш да си част от големия град, да бродиш из джунглата или да скачаш от скала в морето. Новата инициатива на Mall of Sofia е част от стратегията на търговския център да бъде пространство „за случване“ на различни, интригуващи събития, място за среща на любознателни хора с различни интереси.



Само от 25 до 28 февруари можете да станете част от създаването на 3D творба, да наблюдавате отблизо работата на STREETPETER, а до 25 март да се снимате с другите негови рисунки, превърнали Мall of Sofia в 3D галерия.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?