Следва

Сгъваемата тайна на една малка черна чанта

Българин отличен с награда от Sony World Photography Awards 2019

В подкрепа на местните фотографски общности в 62 страни по света, Световната фотографска организация и Sony обявиха днес победителите в Националните награди за 2019-та година.

All About Life преди 5 години

Носител на наградата за България е Явор Мичев.



Като част от престижните и широкопопулярни Световни награди за фотография на Sony, Националните награди демонстрират ангажимента на Sony да подкрепя местните фотографски таланти, като насърчава и награждава работата им и ги популяризира в световен мащаб.

Снимката на Явор Мичев „Солта на морето“ (The Salt of the Sea) беше избрана за най-добър кадър от фотограф, роден и живеещ в България, подаден за участие в раздел Любители на конкурса Sony World Photography Awards.

Мичев е IT специалист и фотограф от Русе, България, който от детските си години се занимава с фотографско изкуство. Неговото поразително смело изображение показва гледка от въздуха на хора, плуващи в оцветените в тъмно червено води на лечебен басейн, който всъщност представлява басейн от морска луга в района на Бургас, България. Фотографията е плод на 12-годишната страст на Мичев към снимките от въздуха, като фотографът е натрупал много летателни часове през тези години, за да се улови точния кадър.

Мичев споделя, че рецептата за успех е „много упорита работа и постоянство в избрания фотографски жанр и разбира се… камерата да е винаги с вас”.

Като носител на Националната награда, Мичев получава най-ново оборудване за цифрова фотография от Sony. Отличената снимка ще бъде показана на изложбата на Световните награди за фотография на Sony за 2019 в Лондон от 18 април до 6 май и публикувана в Албума на Наградите за 2019 година.

Провеждани от Световната фотографска организация, международно признатите Sony World Photography Awards са едно от най-важните събития в глобалния фотографски календар. Наградите вече 12 години си партнират със Sony като основен спонсор и покриват общо четири конкурсни раздела: Професионалисти (за поредица творби), Любители (за самостоятелни кадри), Студенти (за академични институции) и Младежи (на възраст 12-19 години).

Категория "Култура" (с подкрепата на Culture Trip): Пан Джианхуа, Китай, за снимката Сенчесто кукловодство (Shadow Puppetry)


Българският победител е обявен днес заедно с носителите на всички 62 национални награди и победителите в десетте категории от раздел Любители в Конкурса. Финалната селекция в раздел Професионалисти и Студенти ще бъде обявена на 26 март, а големите победители във всички раздели, както и в професионалните категории – на 17 април. Повече информация е налична на www.worldphoto.org.

More All About Life