Следва

Минималистичният максимализъм на Jacquemus даде старт на PFW

От архива: Кое от двете е Burberry?

tuesday inspiration...

All fashion преди 5 години

Вторник преди обед, модното ни око се спира върху винтидж фешън кадър, дело на Франк Мартин. Годината е 1979-та, а месецът февруари - на лице са всички климатични условия, които повеляват носенето на тренч.


Кое от двете е Burberry?

Иконичният дизайн от габардин, плат разработен в края на 19 век от английския текстилен предприемач Томас Бърбъри, е инспириран от утилитарните кройки на Втората световна война, а в стийт модния живот се използва главно при дъждовни и ветровити дни, не случайно го наричат и raincoat. Традиционният Burberry тренч е синоним на класическия, функционален и елегантен стил. Това, което го прави толкова легендарен е, че той всъщност неизменно работи за нуждите, благодарение на семплата си кройка, перфектното изпълнение, максималната протекция от времето, и издръжливостта и приспособимостта си - дизайнът изглежда еднакво добре както с дънки, така и с костюм от туид или вечерна рокля.

И както следва по неписаните правила на капитализма: където има търсене, има и прилив на предоставяне - тренчът на емблематичнта лондонска марка бива сътворяван от хиляди марка за бърза мода... и до ден днешен!


На кадъра от преди 40 години двата тренча може би ви изглеждат напълно еднакви, но между тях има светове разлика. Единият струва три пъти повече отколкото другия и носи лейбъл Burberry, което съответно обещава високо качество на изпълнение и материали, които няма как да се покрият в скромната сума от 40 паунда, принадлежаща на дизайна на Marks and Spencer /в ляво на снимката/.

Сто и двадесетте /тогава/ паунда напълно си заслужават, имайки предвид буржоазния статутен символ, стила, качеството на тъканите и завършека при тейлъринга, който се познава отдалече.


Така че, следващият път, когато се замислите за разликата в цените и понечите към по-евтин дизайн, се замислете добре дали получавате качеството и визията, която търсите.

More All fashion