Следва

По-различното Dolcе&Gabbana

Минималистичният максимализъм на Jacquemus даде старт на PFW

минимализъм обединен с максимализъм...

Runway преди 5 години

Повансалското е още тук, но носи една идея по-софистициран дизайнерско подход в новата есенно-зимна колекция на Jacquemus.

Този път Симон всячески бяга от секси мадамата La bomba, протагонистка в главните му дефилета последните сезони, и се насочва към ранните си, по-артистични, години, когато идеята му е да постигне перфектния баланс между сензуалност и концептуалност.


Разкошно наситени цветове, несъвместими комбинации като фукция и пясъчно бежово и много, много утилитарен, сякаш взет назаем от мъжката колекция, подход се разгърнаха в сценографията Place Jacquemus, пресъздаваща село от остров близо до Венеция, с която бе даден и старт на Седмицата на модата в Париж.


Що се отнася до аксесоарите, така иконични за Jacquemus: Извънгабаритни некомплиментиращи си обици, побиращи бадеми или нуга в плексигласови рамки, и ужасно минималистични чантички допълваха гумените ботуши с груба подметка и височина до над коляното и обемни pointy toed обувки на висок ток, превръщайки колекцията от непрактична в чисто неустоима.


Дизайните, които накараха публиката от първия ред да нарече Жакмюс "новият Карл Лагерфелд", въпреки предпазливите амбиции що се отнася до кройка, разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.