Следва

По-различното Dolcе&Gabbana

Минималистичният максимализъм на Jacquemus даде старт на PFW

минимализъм обединен с максимализъм...

Runway преди 5 години

Повансалското е още тук, но носи една идея по-софистициран дизайнерско подход в новата есенно-зимна колекция на Jacquemus.

Този път Симон всячески бяга от секси мадамата La bomba, протагонистка в главните му дефилета последните сезони, и се насочва към ранните си, по-артистични, години, когато идеята му е да постигне перфектния баланс между сензуалност и концептуалност.


Разкошно наситени цветове, несъвместими комбинации като фукция и пясъчно бежово и много, много утилитарен, сякаш взет назаем от мъжката колекция, подход се разгърнаха в сценографията Place Jacquemus, пресъздаваща село от остров близо до Венеция, с която бе даден и старт на Седмицата на модата в Париж.


Що се отнася до аксесоарите, така иконични за Jacquemus: Извънгабаритни некомплиментиращи си обици, побиращи бадеми или нуга в плексигласови рамки, и ужасно минималистични чантички допълваха гумените ботуши с груба подметка и височина до над коляното и обемни pointy toed обувки на висок ток, превръщайки колекцията от непрактична в чисто неустоима.


Дизайните, които накараха публиката от първия ред да нарече Жакмюс "новият Карл Лагерфелд", въпреки предпазливите амбиции що се отнася до кройка, разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 4 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.