Следва

Рапсодия в синьо от Giorgio Armani

По-различното Dolcе&Gabbana

1920, 1940, 1950, 1960, 1980...

Runway преди 5 години

Очаквано и твърде ясно, всяко едно D&G шоу е истински луксозен и силно драматичен спектакъл. За сезон Есен/Зима 2019, креативните Доменико и Стефано обръщат внимание на миналия век, различните стилистики през декадите, но всичко, разбира се, обединено с техен почерк.

Спектакълът започна с черно-бяло видео, разказващо за всички проблеми, хубави моменти и голяма любов, пламтящи по време на творческия процес на дизайнерите и техния екип. Интересно за публиката е начинът на представяне, напомнящ за първоначалните ревюта, проследени с монолог на куратор, говорещ за естеството и идеята на всеки един модел.

Имайки предвид стабилността на естетиката им, свободно можем да кажем, че вдъхновението идва от Dolce & Gabbana стилистиката, трансформирала се етапно, минавайки през спомени, пътешествия, патриотизъм и свободно въображение. Представеното цяло е разделено в няколко сегмента, напомнящи за един дълъг ден на различни по професия дами. Започвайки с изискани костюми с майсторски тейлъринг и строга форма, предложението преминава към дневния прочит, изразен чрез множество женствени 60-тарски и 80-тарски ансамбли, сътворени да акцентират дамската пропорция и италианската красота.

Обръщайки внимание на вечерното модно изразяване, креативното дуо предлага съблазнителни тоалети и палта ала 50-те, представени и в булчинските предложения, както и широк спектър на блестящи ансамбли, предназначени за късно през ноща. Като изненада за публиката, бившата двойка добавя доза закачливост, инкорпорирайки разнообразие от артистични рисунки в стила на Ар нуво движението от 20-те, допълващи визиите до особена, луксозно-елегантна степен.

Творейки в „миналото на D&G” посока, Доменико и Стефано обръщат силно внимание на ръчната работа и всичко, което прави модната им къща, различна и единствена. Колекцията, характерно бива завършена с флоралните детайли, безкрайната бродерия от мъниста и камъни, прекомерното бижутерийно декориране, сюрреалистичното тълкуване на аксесоарите и максималистичния прочит, когато става дума за брокат, пайети и леопардови принтове.

Върналата се във времето „Eleganza” на Dolce & Gabbana, в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.