Следва

Rave chic: Софистицираната и много освободена мацка на Saint Laurent

Sisterhood-ът на Dior

Heritage, hipsters, and HERstories…

Runway преди 5 години

Ситуирани в бяло кубче, оцветено с алфабет от фотоси на голи торсове, гостите проследиха новото шоу на Модна къща Dior. За стандартно безупречния сетъп, шефовете на бранда ангажират артистката Томасо Бинга, предвид силното й влияние в полето на изкуството и хуманизма, подиграваща се с патриархалното управление чрез мъжки псевдоним.

Мария Грация Кюри, известна като ярък феминист, отново разглежда колекцията в посока ендаквост и мощ на жената. За новото Есен/Зима 2019 предложение, креативната директорка на Dior връща времето, залагайки на поствоенния период в Британия, движението Teddy Girls, работническата класа и rock ’n’ roll фанатизма.

Ориентирана към жената с мъжко поведение, творецът Кюри създава изпипани ансамбли, като смесица от едуардиански палта, джинси, обемни поли, много кожи, кадифе, тартан и каре, с цел олицетворяване на женската история чрез поредица от бежови, сиви и черни нюанси.

Обогатени с оттенъци на червено и зелено в мъжкарски и хипстър прочит, колекцията изобилства с характерни за марката форми, както и разработки в кутюр посока, изразени чрез множество ръчна работа, деликатни материи, бродерия и пайети.

Допълвайки всяка една визия с изискани аксесоари, иконични за къщата Dior, Мария Грация обръща внимание и на спортното поведение в тях. Перфектният еджи, техно завършек бива осъществен с разнообразието от обувки с нисък ток, широки колани, както и без пардон навряните рибарски шапки върху всяка една моделска глава. 

Sisterhood колекцията на Dior, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.