Следва

Апетитна до доказване на противното: Рири изкушава с форми

Edgy florals в новата Fall 2019 на Dries Van Noten

Искам рози... Но, не искам да са нежни... Искам дръзки рози...

Runway преди 5 години

Така Дрис разказва за началото на новата Есен/Зима 2019 колекция, за едноимената му модна марка, Dries Van Noten. В новото предложение, белгиецът обръща внимание на елегантното противоречие между тейлъринга и стабилността от една страна, и цветът и ескейпизма от друга.

Цялото е сътворено на базата на сложна конструктивност, майсторско изпълнение, перфектен тейлъринг и строгост като поведение в гамата на сивите нюанси. Контрастно на тъй наречената стерилност, Ван Нотен добавя доза дамска фрагилност, интерпретирана чрез разнообразие от свободни силуети, феерични материи и пастелени тонове, наподобяващи ескейпизъм от суровата реалност.

Освен видимия, стилистичен контраст, креативният преплита противоречието и в тълковен смисъл. Наблягайки на характерните за марката флорални елементи, Дрис избира цветя от неговата градина, заснети и интерпретирани в различни техники. Представяйки ги като принтове, сублимации и бродерии, розите, в случая, философски отговарят на темата. Те не са романтични, а еджи, груби, с дарк поведение, с огледален ефект на обществото.

Строгата, с флорален тон, колекция на Dries Van Noten, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.