Следва

We love: #безсрамнодобра-та NKD pizza

Г като Гаф: Тръмп похарчи $60k от благотворителен фонд за свой портрет, но всичко е точно

Вече бившият му адвокат, Майкъл Коен, хвърли главозамайващото обвинение...

Celebrities преди 5 години

Едно от "огнените" признания от страна на вече бившия адвокат на американския президент Доналд Тръм, Майкъл Коен, пред Конгреса на САЩ е именно, че Първият съвсем наскоро се е изхвърлил с открито нескромната сума от 60 хиляди долара за 275-сантиметров портрет с величествения си лик. Дотук добре. Човекът е милиардер - съответно се предполага, че може да си позволи подобни "произведения на изкуството" за цялото си семейство. НО: според Коен, за мащабната картина Тръмп не е бръкнал в собствения си джоб, а в хазната на една от благотворителните си фондации.

В обяснението си адвокатът заявява, че през 2013-а Тръмп нарежда да се намери фалшив купувач, който фиктивно да извърши поръчката, за да не използва собственото си име. Артистът, удостоен с честта да изрисува причудливия тен и форма на доналдовото лице, е Уилиам Куигли, на когото са платени всички 60 хиляди долара изцяло от средства, взети от благотворителната фондация на Тръмп.

Коен си "припомня" "инцидента" по повод показанията си пред комисия в Конгреса на САЩ - въпросното самопризнание включва надълго и широко обясненията на бившия адвокат относно всички "черни работи", които е вършил по заръка на Тръмп (няма да влизаме в подробности, но плащането за мълчанието на порнозвезда и укриването на доказателства и средства са само малка част от целия списък): "Господин Тръмп ми нареди да открия фалшив купувач, за да купи негов портрет, който бива изложен на аукцион в Къщата Арт Хемптънс. Целта беше да се уверим, че неговият портрет, за който щеше да се наддава последно, ще е най-скъпопродаденият този следобед. Платихме 60 хиляди долара. Господин Тръмп ръководи Фондация Тръмп (по предназначение - благотворителна организация) и нареди да се плати на фиктивния купувач от касата й."

Според допълнителни източници към момента картината е окачена в една (от многото) къщи на Тръмп. Признанията на Коен пред Конгреса се излъчваха на живо по CNN, а както подобава, Доналд отговаряше типично в свой стил чрез Twitter постове след почти всяко едно от обвиненията: "Току-що разбирам, че на благотворителен аукцион на портрети на известни личности, мой такъв е бил продаден най-скъпо - за $60K!" ИЗНЕНАДА!

От CNN твърдят, че "назначеният" купувач всъщност е добър приятел на Тръмп и също така виден колекционер на изкуство, милиардер от фармацевтичната индустрия и самоописващ се като "Кралят на забавата" - Стюарт Рар, въпреки че самият той не потвърждава тези твърдения.

via GIPHY

Още от обвиненята в показанията на Коен обвиняват Тръмп в укриването на афера с актриса от "индустрията за възрастни" чрез заплащането на солидни суми, както и закупуването на още няколко картини, използвайки фонда на благотворителната си фондация. Коен потвърждава още, че президентът Тръмп е бил наясно със скандала WikiLeaks, в който беше въвлечена Хилъри Клинтън. Коен го нарече "расист", "измамник" и "мошеник", а после беше "възнаграден" за позакъснялaта си искреност с обвинения от страна на поддръжниците на Тръмп, че е лъжец. Бившият адвокат вече е наказан с 3-годишна присъда през 2016-а, но изглежда за никого не е съвсем ясно какви точно ще бъдат последствията (и дали въобще ще има такива) за Доналд Тръмп.

via GIPHY

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.