Следва

Тихият лукс на Lemaire

Висша мода в ДНК-то на Rochas

Алесандро Делакуа, начело на френската къща Rochas, продължава да се движи във вече утвърдената от няколко сезона насам посока, а именно пълно противопоставяне на стрийт модата, доминираща луксозния сектор в момента...

Runway преди 5 години

Това той прави с немалко кутюр похвати, заложени всъщност в ДНК-то на къщата от самото й съществуване насам.

Изразните средства могат да се разгледат в две основни посоки - първата е материя, а втората кройка. На туида е отредено специално място в lineup-а, той бива тежък и третиран в различни текстури, а до него се нарежда жакардът, покрит с вълна, която след обработка изключително наподобява формата и текстурата на пера. В резултат този експеримент влиза в ролята на фантастични палта, своеобразен акцент в колекцията за Есен/Зима 2019-та.

Ако втората основна посока в колекцията е отредена на кройката, то там трапецовидните силуети неоспоримо властват, наред с cocoon конструкциите, принадлежащи по-скоро на висшата мода, отколкото конфекцията. Самият Делакуа заявява следното: "Искам да се завърна към корените на бранда, където естетиката идва със своята отличителна самоличност без излишно следване на тенденции."

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.