Следва

Celebrate WOMEN

Така гримирани, "очите" на Dior ни връщат в 60-те с едно докосване до носталгичния rock punk

Питър Филипс: "За есента на 2019 си представяме грим, вдъхновен от 60-те и внушението Teddy girl"...

Face преди 5 години

Миглите по долния клепач са къси и рязко отделени. Най-лесният начин да се постигне е чрез спиралата ни, нанесена бавно, внимателно и с напластяване, като особено се пазим от ефекта Панда. Все пак, от Модна къща Dior, за есента и зимата на 2019-та ни съветват да подчертаем ефекта чрез подходяща алтернатива - очната линия.

"Вдъхнови ме нахалният стил в гримирането на Teddy Girls от края на 50-те, авангардният им лондонски луук. Резултатът е черен поглед, наситен и подчертано графичен, в стила на възродения рокендрол с пънк акценти", пояснява Питър Филипс, творчески директор на Dior Beauty.

И все пак, как точно да постигнем гримирани в rock punk стилистика ала Dior Есен/Зима 2019 очи? Подчертаните до безкрайност, разделени, скулптурирани и "учудени" мигли от дефилето на Dior и маестро Филипс изискват Crayon Eyeliner Waterproof in Trinidad Black, Diorshow on Stage Liner in Matte Black за да се очертаят линиите около слепените снопчета мигли, Diorshow Maximizer 3D и Diorshow Pump'n'Volume Mascara in Black Pump. За да се изчисти лицето и да се предостави сцена на очите, моделите са гримирани с фон-дьо-тен Dior Backstage Face & Body Foundation и Dior Backstage Glow. Върху устните си носят Dior Addict Stellar Shine.

Както отбелязват колегите от The Cut, трудно е да се обърне внимание на грима на моделите под елегантните капели и в комбинация с удивителните ансамбли на дизайнерската модна къща, ръководена от безупречната Кюри, но по сравнително отдалечени наблюдения всеки модел има стриктно оформени между 6 и 8 снопчета мигли под всяко око.

More Face