Следва

#tobeCOCOgirl: Теодора

Celebrate WOMEN

Ако признаем пред себе си, че ароматите са една от любимите ни теми за разговор, а техните покупки - повече от любимо занимание, то без угризения можем да се потопим в още един разказ за отличителните парфюми, техните особености и характеристики.

Body преди 5 години



И точно така възнамеряваме да прекараме деня си - подбираме пет от основните акценти, съгласувани с експертите от Sephora, правим подробен разбор и акцентираме върху отличителните черти на всеки. Разточителната обиколка се случва на място в бюти пространството на козметичния гигант, където няколко премиум парфюма биват уханно вдишани, а красивите флакони - запомнени...

Предметът на тази история е Парфюмът, но неговият характер, естеството и историята зад концепцията в действителност крадат вниманието ни, както и най-вече типът жена, на която би паснал като втора кожа:


 

Narciso Rodriguez - Pure Musc
Пристрастяващ е думата, която напълно самодостатъчно определя новия аромат на къщата. Pure Musc идва като естествено продължение на иконичния вече For Her, а подписът е отличителният мускус, за който самият Нарсизо Родригез казва: "Мускусът има една вечна олфактивна дълбочина, много лична и интимна, която става едно цяло с жената. For her Pure Musc Eau de Parfum е ултимативната интерпретация на мускуса, затова е толкова пристрастяващ."



Ароматът улавя духа на женската дуалност, която резонира отвътре, както и неуловимите за окото качества като тъмната и светлата страна; сила и уязвимост. Това са съпоставките, които правят жената интригуваща по думите на Родригез, а ние одобрително се съгласяваме.

Финият подпис е реинтерпретиран с обезоръжаваща чистота и богата дълбочина. Сюблимното сърце от мускус е подчертано от букет бели цветя, докато кашмеранът му отдава от своята топлина.

Lancome - La Vie est Belle en rose



La Vie est Belle en rose, подобно на своите предшественици, представлява същинска ода за радостта, а отличителните му черти са свежестта, сиянието и флоралната интерпретация, взета от първоначалния аромат. Лека, но и запомняща се, парфюмната вода идва навреме за пролетно-летния сезон, а зад творението гордо застават парфюмерите Ан Филипо и Доминик Ропион, начело на ароматите за цялата къща Lancome.

Погледнат сякаш през розовия филтър на оптимизма, във флоралната симфония ясно се четат върховите нотки на бергамот, розов пипер и малини, докато сърцевината се поема от божура и розата дамасцена. В основата ясно разчитаме "лакомия" ирис и сандаловото дърво, създаващи дълбочина.

Giorgio Armani - Stronger with you/Stronger with you intensely/Because it's you/In Love with you
Because it's you и Stronger with you са имената на двойката дамски и мъжки аромати, които бюти къщата на Giorgio Armani пуска на пазара през 2017-та. А от съвсем скоро намираме и новата интерпретация на популярните аромати в бутиците на Sephora. Подобно на своите предшественици, In Love with you и Stronger with you intensely олфактивно обхващат образа на автентичната модерна любов.

Двойката парфюмни води е предназначена за младите хора, "чиито сърца бият в единство и настръхват при всяко едно докосване", инспирирана точно от чувството за младата любов, която новата връзка носи.



И старата, и новата версия на дамския аромат е подчертано сладка и наподобява изключително добре чувството на влюбване, адреналин и вълнение, нежна и крехка, а едновременно с това и силна. Мъжкият прочит пък се придържа към пикантните и ароматни нотки, в чиито специфики той може да се преоткрие.

Carolina Herrera - Good Girl
Good girl е името на последния аромат на къщата Carolina Herrera, а концепцията зад създаването му е особено интересна. Сложен и на пръв поглед противоречив, Good girl създава впечатление за страст, енергия, мистерия, чувственост и съвременната женска сила.



Създаден в Ню Йорк за модерната жена, ароматът кореспондира и на впечатляващия флакон, който сам по себе си бива акцент. Творците зад него споделят, че търсят силует, който може да въплъти силата на изключителната женственост, затова и идеята за дизайн на ток идва някак естествено. Лъскавата черно-синя дамска обувка с висок златен ток отразява чувственост, самоувереност и смелост.

Парфюмът носи послание. Той говори силно, улавяйки същността на женското присъствие и емоционалност, за които говорим - блясък, сложност, неразказани тайни. Концепцията се превръща в реалност с помощта на подпалващите какао и тонка нотки, както и сладките и внимателно подбрани жасмин и тубероза.

Yves Saint Laurent - Black Opium
Black Opium е сравнително млад, но същевременно с това и много популярен аромат, успял да изгради своето високо ценено име от 2014-та насам. Разпознаваемото и отличително ухание се характеризира като сладко-пикантно с доминантни акценти от кафе и ванилия.

Както ароматът, в който още усещаме пикантни, но елегантно поднесени нотки, така и визията на флакона, идват с намерението да затвърдят съвременната визия на старата френска къща. В концепцията се преразглежда класиката, прилежаща на името Yves Saint Laurent, в рокендрол дръзка интерпретация, асоциирана с колекциите и възприятието на бранда в момента.

Уханието има за цел да отрази тъмната и мистериозна страна на YSL жената, а дизайнът на флакона, смеем да твърдим, отлично изобразява заложеното като идея - тъмен нюанс, съчетаващ черно и розово, както и кореспондиращ му брокат.

Всеки един от изброените аромати от днес (1-ви март) с 15% намаление, както и още безброй други, правим наши в бюти пространствата на Sephora в The Mall и Paradise Center>>>

А ти кой си избра? 


More Body