Следва

Изложба на Ненко Балкански, откриване

Alice Russell започва световното си турне от София на 24 октомври

Британската соул звезда Alice Russell стартира турнето по представянето на новия си албум Pot of Gold от София...

Events преди 14 години

Британската соул звезда Alice Russell стартира турнето по представянето на новия си албум Pot of Gold от София. Няколко дни след световната премиера на албума в Лондон, на 24 октомври гласовитата изпълнителка пристига у нас, за да гостува на специалното музикално събитие Bushmills Brothers with soul.

Превърнало се в част от ритуала между истински приятели, най-старото ирландско уиски Bushmills подарява на родните меломани една вечер, в която всички споделят сходни ценности и афинитет към качествената музика.

Така на 24 октомври в зала ”Универсиада” българската публика ще е сред първите, които на живо ще чуят новите парчета на Alice Russell и ще се докоснат до невероятния й глас.

Сравнявана често с Amy Winehouse и други звезди от съвременната британска соул сцена, Alice Russell не крие, че музикалното й развитие е повлияно от Eva Cassidy, Stеvie Wonder, Aretha Franklin и Jill Scott, но даровитата изпълнителка има свой почерк.

Това ясно личи дори и от кавърите на парчетата на Seven Nation Army и Crazy, които имат еднаква популярност с оригиналите си.

Автентична и неподражаема, както и ирландското уиски Bushmills, тя признава, че не робува на стилове, но за сметка на това умело прелита от блус и меланхоличен соул, през фънк до госпел и джаз. Обича да експериментира не само с музиката, но и с храната, затова при гостуването си у нас предпочита да пробва българската кухня.

След Алис Ръсел и нейната банда на сцената ще се появят и артистите от Nightmares on Wax Soundsystem, които пристигат у нас с две MC-та. Състав, който автоматично гарантира качествена авторска музика, съчетаваща чил аут, хип-хоп, соул и дъб, атрактивно сценично поведение и голямо забавление за всички присъстващи в „Универсиада” Bushmills Brothers.

С огромното стилово разнообразие, обединени от соул звученето, концертните изпълнения на Alice Russell и Nightmares on Wax Soundsystem ще превърнат октомврийската вечер в истински музикален празник.
Билетите за специалното музикално събитие Bushmills Brothers with soul се продават на цена от 20 лв. в мрежата на eventim.bg, а в деня на провеждането ще са по 25 лв.

Зала „Универсиада” ще бъде отворена в 19 часа, а около час по-късно на сцената ще се появи Alice Russell. На събитието няма да бъдат допускани гости с професионални фотоапарати и камери.

Повече информация за предстоящото събитие ще намерите на www.bushmills-bg.com

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?