Следва

Pink Tuesday

Timeless chic или как Еди Слиман заживя нов живот за Celine

Навлизайки във вече съществуващ уличен стил се ражда новото-старо Celine...

Runway преди 4 години

След т.н. скандал с предишните колекции на Еди Слиман за Celine, и голямата подигравка от публиката, търсеща чара на старото поведение на марката, дизайнерът заживя с корените, естетиката и усещането, създавайки новото Есен/Зима 2019 предложение. Спускайки стъклено кубче с модел върху подиума, стартът е даден, а публиката остава с отворена уста, влюбвайки се в третата поредна колекция на Слиман за марката.

Избирайки вече съществуващ, уличен стил, Еди съсредоточава въображението си в 70-те и 80-те, имайки предвид френската буржоазия, високия обществен клас и модата от това време. Творейки в класическа и скъпарска посока, креативният обръща внимание на емблематичния за периодите, строг силует, обединяващ изискани поли с А-линия, кюлоти, копринени ризи и обемни палта, с много каре, тартан, плисе и косми.

Завръщайки се към „Old Celine”, Слиман инкорпорира стария прочит за лукс, разгледан в изисканите кожени жакети, фините пуловери, фееричните рокли и скулптурираните по крака джинси. За цялостен завършек, дизайнерът смесва Celine с буржоазното поведение, при разглеждането на аксесоарите, обръщайки внимание на ретро принтираните шалове, високите кожени ботуши, шапките, многопластовата бижутерия и емблематичните, авиатор очила, добавящи силна доза луксозност, доминантност и класически, бохемски дух.

Old-New колекцията на Celine, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани