Следва

#ootd: Black and White

Съпоставка между женско и мъжко в новата на Оливие за Balmain

B stands for Badass...

Runway преди 5 години

Младият криейтив начело на френската къща Balmain за пореден път завърта концепцията на колекцията около съпоставката между нежно и грубо, женско и мъжко. Ако контрастът е видим благодарение на това сравнение, изразяващо се предимно в груби кройки от нежни материи, както и обратното, то придружаващите ги десетки хиляди капси също влизат в ролята на важен акцент, неизменна част от цялото.

Капсите, както вече споменахме, неотлъчно придружават всеки един от дизайните, независимо дали става въпрос за откриващите дефилето туидени ансамбли, прозрачните тренчове и якета, оригами структурираните поли, или многото аксесоари, сред които шапки, чанти и предизвикателни заострени обувки. А самият Оливие, в ролята си на креативен директор, иска да внуши с дизайните следното: "Тя има поведение, замесва се в неприятности и не й пука. Тя е предизвикателна, но също така и парадоксална - може да бъде сладка и романтична, ако реши. Може да бъде същински ангел, както и дявол, но не подлежи на категоризация."

Силуетите са предимно 80-тарски, като периодът се чете в две направления - груб пънк в лачената кожа, преувеличените рамена и развлечени кройки; както и драматични къдри от органза по вечерните рокли. Органзата сама по себе си е силно застъпена в lineup-а, почти винаги преразгледана в къдри и разполагаща се в ахроматичната палитра от бяло и черно.

Badass колекцията на Balmain, в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.