Следва

We love: На 52 с такъв татус!

Едно интервю с Attention Whore

Внимание, опасно е!

Celebrities преди 5 години

В ерата на Instagram знаменитостите, платформата на 21 век дава поле за изява на хора от всякакво естество и така разширява хоризонта, до който повече млади артисти и таланти могат да изплуват. Именно благодарение на социалната мрежа успяваме да ви запознаем с Ágú Ýr Guðmundsdóttir от Рейкявик, Исландия или иначе казано @iceicebabyspice, която открито краде вниманието ни с провокираща демонстрация.

Тя самата се определя като attention whore, артист и модел, а съдържанието, което грижливо публикува в Instagram има за цел да промотира себеизразяването, любовта към себе си, както и да разглежда теми от различни естества, които я вълнуват. Това обаче се случва под формата на голи, макар и ексцентрични кадри, както и пиперлив content като цяло - FaceTiming Путин без дрехи, пресъздаване на 3D фантазии и още от този род.

И понеже ни се струва доста интересна, представяме я в интервю, взето назаем от колегите от officemagazine.net

Разкажи ни малко за себе си! Как определяш заниманието си?
- Аз съм артист, директор, модел и криейтив човек от Исландия. През годините съм живяла в Маями, Исландия, Германия, Ню Йорк, а в момента съм в Лондон. Целта ми е чрез творчеството да пренеса зрителя в един нов свят, независимо дали става въпрос за дълъг или кратък период от време. Да си призная, аз съм сладка дебелана, която обича себе си и memes.

Наричаш се още attention whore artist, какво означава това?
- Преди време имах спор с член от семейството ми, който се разстрои, когато бях на FaceTime с Путин със свалени гащи. Тя отбеляза, че използвам голотата си, за да получавам лайкове. Впоследствие се разбрахме всеки да гледа своята работа, но разговорът се запечата в съзнанието ми. Благодарение на социалните мрежи днес, всички ние сме attention whores. Живеем за внимание, независимо срещу какво го получаваме. Аз самата, когато получа подсвиркване на улицата, мигновено ми се оправя настроението за целия ден. Знам, че звучи тъжно и гнусно и през повечето дни сама се отвращавам, но на всеки се случва, нали?

Каква роля играе сексуалността в творчеството ти?
- Сексуалността е една от основните теми, около които работя. Тя ми помогна да се преборя с травми от миналото, някои от тях с мъже, други не. Ето например, бях едва на 7 години, когато се запалих по порното, то ми помогна да открия себе си и да се почувствам уверена сексуално. Също така дълго време не можех да осъзная, че можеш да си дебел и секси едновременно, в тийн годините това беше немислимо. Но благодарение на Instagram, където на нас дебеланките ни е позволено да сме секси и да се чувстваме добре, всичко е възможно.

Видеата ти са страхотни! Как пое в тази посока?
- Започнах да правя видео, когато другата медия започна да ми доскучава. По това време учех в School of Visual Arts и в един момент осъзнах, че вече не се чувствам предизвикана. След като започнах видео експериментите осъзнах, че именно от това се нуждая, за да се вълнувам отново и да продължа да създавам интересни неща. Когато се насочих към анимацията и 3D нещата, усетих, че най-после съм на прав път.

Как би описала връзката си с Instagram? Оказва ли влияние в креативния процес?
- За дълъг период от време Instagram беше просто поредната платформа за проектите, върху които работя. Можех да публикувам каквото си поискам без да ми пука, но сега там формирам идеи за нови проекти.

Как би определила красотата в ерата на социалната медия?
- Instagram и YouTube отвориха един напълно нов сектор за хората да се изразяват, те правят бюти индустрията такава, каквато е днес - феномен за милиарди.

Кои са твоите бюти икони?
- Аманда Лепор, Изамая Френч, Риана, Барби, сестра ми Елизабет и Джефри Стар.

Кой е твоят must have бюти продукт?
- Спирала или ружът на MAC Peaches. Любим ми е и го ползвам откакто бях на 14 години. Харесва ми как стои на кожата ми, която е всъщност доста прозрачна и вените ми се виждат. А прасковеният тон се смесва със сините ми вени по красив начин.

Как се прави перфектното селфи?
- Това е забавен въпрос. Имам предвид, че ако знаеш добрите си ъгли, лесно можеш да заснемеш перфектното селфи. Но хубавата светлина и подходящият фон също са от значение.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 4 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 43 минути

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката. 

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 1 ден

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.