Следва

Преплитане на лукс и класика в едно от Hermes

Geolocated, колекцията на Louis Vuitton

A museum within a museum…

Runway преди 5 години

Новото Fall 2019 предложение на Никола Жескиер за Louis Vuitton е обвързано с една от най-характерните за Париж сгради - Beaubourg или по-позната още като Centre Pompidou. Наименованието на колекцията Geolocated, идва от същинското вдъхновение, в което дизайнерът обръща внимание на локалния патриотизъм и модата в избраното от него поле. 

Креативният разглежда уличния стил около емблематичното архитектурно творение, считайки го за допирна точка на различни субкултури. Творейки в смесена от различни стилове посока, Никола трансформира нещата през 80-тарска призма, добавяйки силен собствен почерк в дефилето, случващо се в конструкция, имитираща самия Centre Pompidou, поставена в двора на Louvre-а.

Разглеждайки коренно различните посоки, творецът гради с помощта на строгата линия, изискания силует, майсторската изработка, деликатно поставените детайли и твърде сложната конструктивност. Интерпретацията на 80-тарското поведение доминира в широките и строги рамене, подчертаната талия, издължения силует, които позволяват общият вид да получи еджи, луксозен и леко виртуален образ.T

Относно цветовете, Жескиер аранжира колекцията си в полето на мистично-дълбоките черни, сиви, мастилено сини и бургундско червени тонове. Интерпретирайки вдъхновението си, дизайнерът буквално претапя доминантните бели, червени, сини, жълти и зелени оттенъци от Beaubourg, разгледани като част от разнообразни, абстрактни и флорални щампи.

80-тарската, субкултурна, Geolocated колекция на LV, в галерията горе>>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.