Следва

"В сърцевината на дървото" изложба на Иглика Христова

"Нещата имат собствен живот": Сто години самота става сериал

on screen...
 

Books преди 5 години

„Това, което има значение в живота, не е какво ти се случва, а какво си спомняш и как си го спомняш.“ - вероятно именно заради това Габриел Гарсия Маркес, роден вчера между другото, категорично с години отказваше иконичната "Сто години самота" да се качи на екран.

В продължение на 52 години книгата превърнала се в най-влиятелна за последния четвърт век, успява да обладае сетивата на милиони и до вчера бе единственият нефилмиран роман на Маркес...

... но до вчера. От Netflix обявиха, че са купили филмовите права на "Сто година самота" и планират да заснемат сериал на испански.


Представителите на проекта ще бъдат синовете на колумбийския писател - Родриго Гарсия и Гонсало Гарсия Барси, които държат снимките по адаптиране на работата на носителя на Нобелова награда да се случат в Колумбия.

"От десетилетия баща ни не искаше да продава правата над тази работа, защото вярваше, че "Сто години самота" не може да бъде заснет в ограничен във времето филм, който не е на испански", казва Родриго Гарсия.

Романът „Сто години самота” е написан в стила на магическия реализъм и е публикуван за първи път през 1967 година. Към днешна дата книгата е преведена на 46 езика и има около 50 милиона продадени копия по целия свят.

More Books