Следва

Kate & Naomi в едно неповторимо полароид изживяване

#thereshegrows: Еко колекцията на Stella McCartney

Dedicated to the ones we love in the past, present & future!

Runway преди 5 години

Стела Маккартни е известна с концепцията си на модно сътворяване и запазване на средата, а същевремено и бъдещето. Британската дизайнерка, за първи път, по време на ревюто за едноименния си бранд Stella McCartney откровено и инициативно говори за проблема с дъждовните гори. Аранжирайки котешката пътечка с хаштага #thereshegrows, Маккартни публично се присъединява към движението „Засади дърво, посвети го на любим човек!” .

За колекцията Есен/Зима 2019, Стела за пореден път организира нещата в пазеща екосистемата посока. Освен тъканите изработени по съвременни технологии, креативната използва ленти от винтидж дрехи, с цел сътворяване на плетива, под формата на трикотаж.


Относно дизайните, Маккартни аранжира нещата около чистата линия, ясния силует, леко деконструктивния прочит, минималистичното усещане и максимализма като визуално излъчване. В множеството, креативната добавя доза утилитаризъм с помощта на строгата декоративност в детайлите, с присъствието на лек тейлъринг, детайли от униформи и карго панталони.

Сходно с темата, аранжираните в неутрални и свежи нюанси ансамбли са обогатени с разнообразие от аксесоари, скулптурирани от кламери, прежди и ластици. За цялостен завършек, британското лейди добавя доза грубост, с характерни за дъждовните гори, тип работнически ботуши, идеално засилващи мисията на й.

#thereshegrows колекцията на Stella McCartney, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.